fredag 9 juli 2010

Apropå smutskastningskampanjer

Mona Sahlin
Jag har ju flera gånger kommenterat den "Mosa Mona" kampanj som förs, främst på Internet. För några dagar sedan beskyllde Maud Olofsson Socialdemokraterna för att föra en smutskastningskampanj mot henne eftersom aktiva centerpartister till Expressens reporter berättat att hon skulle avgå efter valet. Men en politiker som just nu verkligen smutskastas är f.d. centerpartisten Solveig Ternström. De allmänna omdömena om henne i dag är att hon sattes upp på Centerns lista enbart för att namnet skulle värva röster. Att hon bara är en kändis utan politiska kunskaper. Hon är en usel riksdagsledamot. Hon är inget annat än en primadonna. Men, inget av denna kritik framförde alla dessa borgerliga debattörer om henne INNAN hon hoppade av Centern, utan satt i Riksdagen och förde Centerns talan. Men alla dessa egenskaper måste hon ju innehaft redan INNAN hon hoppade av. Att hon sedan valde att stå fast vid sitt partis vallöfte och den regeringsförklaring som lämnats kan ju inte tyda på att hon är så inkompetent som det framförs. Inkompetenta är väl alla dessa knapptryckare som gjort ett lappkast bara för att partiordföranden bestämt så. Tala om att bedriva en smutskastningskampanj.

Jag läser att de moderater från Stockholm som åkt till Almedalen inte får lov att gå och lyssna på de politiska motståndarnas tal. Det har gått ut direktiv om var dom får bo och vad dom får delta i för aktiviteter. Och där ingår att absolut inte lyssna på Mona Sahlin eller andra som kan tänkas framföra budskap som inte stämmer med den egna övertygelsen. Dom får inte heller tala med journalister. Kan det ha något med Sven Otto Littorins eventuella kriminalitet att göra? Ack ja!

Och på tal om f.d. Arbetslöshetsminister Sven Otto Littorin (m) och hans avgång så står det nog allt mer klart att det INTE handlade om medias bevakning av hans skilsmässa som det framställdes som. Det handlar om den misstanke om brottslighet som framkommit. Och den mediabevakningen vill varken han eller moderaterna ha. Moderaternas och Regeringens avståndstagande från Littorin är uppenbar. Just nu verkar man helst vilja sudda ut honom ur historien innan hela sanningen har avslöjats. Vad det är för brott? Ingen aning. Jag har sett teorier om misshandel, sexköp, bedrägeri mm. Kanske handlar det om något så allvarligt som felparkering? Jag är övertygad om att vi inte har sett hela historien än.

Sven Tycker för övrigt att det vore dags för lite svalare väder, mindre solsken och lite regn. Jag retar mig på varje gång jag hör metereologer prata som om det är självklart att alla vill ha "tropisk hetta". Vi vill INTE ha tropisk hetta. Vi vill ha solsken ibland, ibland behöver det regna lite. Och ibland är det skönt med lite svalka. Jag har tillbringat "några timmar" med att slita upp en stor stubbe med rötter i trädgården. Det innebär två stycken på två dagar. Jag är duktig - ibland lite duktig i varje fall. Men det är för varmt för sån't!

För övrigt orkar jag inte mer i dag. God Natt!

Inga kommentarer: