lördag 17 juli 2010

Mosa Mona

Jag har flera gånger kommenterat den ständigt pågående smutskastningskampanj mot Mona Sahlin som bedrivs. För några dagar sedan kunde vi läsa om den moderata lokalpolitiker som på sin kampanjsida lagt ut det falska brev från Mona Sahlin som det några dagar tidigare avslöjades att en annan moderat politiker låg bakom att hjälpa till att sprida via e-post. Nu fick moderutten order från moderaternas centrala partikansli att ta bort det hela från sin sida så han hade ju inget annat att göra än lyda. Troligtvis tycker man centralt hos moderaterna att det är lite pinsamt att det ideligen avslöjas hur aktiva moderater fortsätter att sprida smutskastning mot Mona Sahlin. På Resumé.se läser jag att någon registrerat webbadressen arena.se (rätt adress till Dagens Arena är dagensarena.se (rätt adress till Dagens Arena är dagensarena.se för att där visa en av de många smutskastningsvideor som finns på nätet. Vi är många som minns de pilkastningstavlor med en ful karikatyr av Olof Palme som Moderata Ungdomsförbundet spred en gång i tiden.

Den gamla brunnen till smedjan som låg i dagens Kalvahagen
Dagens eftermiddagspromenad med Kimmy lyckades jag övertyga honom om att variera från den runda vi gått de senaste dagarna. Vi gick upp till Kalvahagen via Baldersgatan och den mindre stigen och passerade då det som jag fått lära mig var den vattenbrunn som smedjan som låg cirka 100 meter längre upp i ravinen använde. Brunnen är numera helt igenfylld, men som ses på bilden kan man se att den funnits. Det springer faktiskt fram en liten naturlig källa där det sipprar fram vatten inte så många meter från brunnen. Men det är inte alltid den märks. Vill du se och veta lite mer om Kalvahagen så finns det en Facebookgrupp som heter Vi som gillar Kalvahagen. Här finns både nya och gamla bilder från Kalvahagen och området däromkring med koppling till Kalvahagen.

Den senare delen av eftermiddagen tillbringade Kevin och jag på bio. Vi hade länge talat om att gå och titta på den svenska komedin Kommissarie Späck. Dvs Kevin hade accepterat att offra sig och följa med mig om jag tvunget ville gå och se filmen. Och när jag i veckan fick ett erbjudande från SF:s bioklubb om att som guldmedlem gå två för 100 kronor så slog vi till. Filmen är en parodi på Kommissarie Beck i synnerhet men även amerikanska polisserier i allmänhet. Man har radat upp skämten ovanpå varandra. Så för den lättroade går det inte många minuter mellan skratten. Ibland blir det nästan en känsla av att det kommer lite för tätt. Men jag tyckte det var roligt, och ångrade inte besöket. Det är grova skämt, det är billiga skämt och filmen kommer garanterat inte att få någon Oscarsstatyett. Men, jag ger filmen 4 pizzor.

En del verkar ha klarat lågkonjunkturen riktigt bra. Försäljningen av fritidsbåtar har satt ordentlig fart. Det är stor efterfrågan på rejäla båtar. Men det finns ju de som gjort en rejäl hacka på Högeralliansens ekonomiska politik. Och dom måste ju investera alla pengarna som sänkt fastighetsskatt och skattesubventionerad städning av lyxvillan fyllt på i plånboken med.

Slutligen läser jag i dag på Aftonbladets kultursida nästa exempel på Utvisningsminister Tobias Billströms (han är moderat och numera också Arbetslöshetsminister) vansinniga utvisningspolitik. Artikeln handlar om Elmira Jafarova-Kalel och Naief Kalel och deras två gemensamma barn. Det gifta paret bor i Södertälje och försörjer sig själva genom att Elmira driver en konsultfirma inom byggbranschen och Naief jobbar som kakelsättare. Men, Elmira är flykting från Azerbajdzjan och Naief är statslös palestinier. Och båda har fått avslag på sina ansökningar om asyl. Så nu ska dom ut. Halva familjen, Elmira och ett barn, till Azerbajdzjan och Naief med det andra barnet till Grekland vilket var det första EU-land som Naief kom till när han valde att lämna Libanon där han vistades innan. Sven Tycker inte detta är en mänsklig svensk flyktingpolitik. Det är också ett brott mot FN:s barnkonvention och Europakonventionen om de mänskliga rättigheter att splittra familjer och inte låta barn växa upp med sina föräldrar. Tobias Billström borde skämmas! Jag skäms som svensk och skåning.

Inga kommentarer: