fredag 2 juli 2010

Intoleransen ökar

Media (både radio och tryckta media) har gjort ganska stor affär av att antalet hatbrott riktade mot judar har ökat markant under förra året. Och det är naturligtvis illavarslande. Att människor inte har fler hjärnceller än att dom inte kan skilja på Staten Israels politik och judar som grupp är skrämmande. Den traditionella antisemitismen har fått draghjälp av vissa grupper som inte kan se den skillnaden. Men, frågan är HUR allvarligt det hela är? Vad media inte nämnt med lika stora rubriker är att de 250 anmälda hatbrotten mot judar är en mycket liten andel av alla anmälda hatbrott, som rör sig om 5.800. De flesta av dessa med etiska motiv. Men det ingår också hatbrott av sexuell karaktär i siffran. Om de 250 anmälda hatbrotten mot judar är illavarslande, hur illavarslande är då inte de mångdubbelt fler hatbrotten mot muslimer och andra grupper? Jag skäms som svensk, både för attacker på judar och judiska institutioner och för attacker mot muslimer eller muslimska institutioner. Eller för attacker mot personer som har en annan sexuell läggning än vad vi själva tycker borde vara den rätta.

Palestinas flagga
Israel har nu lättat på blockaden mot Gaza. Men något slut på blockaden finns inte. Bland de varor som INTE får föras in i Gaza är blöjor och blyertspennor!? Det är dags för den israeliska staten att koppla bort högerextrema och ultraortodoxa grupper från makten. Och det är dags för det palestinska folket att göra sig av med sina våldsfixerade extrema muslimska grupper.

Canadas flagga
I lördags berättade jag om att vi hittat ett kanadensiskt mynt liggande på trottoaren. Och jag konstaterade att sannolikheten för att man ska hitta kanadensiska mynt i Åstorp är mycket liten. Hur stor är då sannolikheten för att man hittar flera? Hur som helst såg jag något som glimmade på trottoaren när Kimmy och jag var ute och gick en promenad i går på eftermiddagen. Ett intensivt identifieringsarbete har övertygad mig om att det är ett kanadensiskt 1 cents mynt. Tyvärr är myntet överkört av ett antal bilar och "vältrumlat". Men det går att läsa att det står "nada" eller möjligen "Canada". Och storlek och antydningar till mönster identifierar det som ett 1 cents mynt. Jag är nu uppe i 26 cent på mitt sparkapital för en resa till Canada. Eftersom mynten hittades med inte så många 100 meters avstånd, så finns det ju en chans att det finns fler att hitta. Jag får ha ögonen öppna medan jag funderar över vilken kanadensisk idiot som kastat mynt omkring sig i Åstorp!

Avskaffa monarkin
Jag har sett i media att det inte bara är prinsessan Madeleine som drabbats av depression. Antalet deprimerade i Sverige har ökat markant sedan Fredrik Reinfeldt blev statsminister. Dagens Nyheter försöker på sin Namn & Nytt sida i dag få det till att det är två förhållanden som inte har något samband, men det är jag inte lika övertygad om. Högeralliansens politik må ha varit bra för de som redan mår bra, men för de som mår mindre bra (pga sjukdom, arbetslöshet osv) så har ju politiken varit direkt - deprimerande!

KD håller Riksting och bland partiets krav finner vi att man vill att om vi svenskar väljer att skänka pengar till organisationer och verksamheter så ska vi slippa stå för alla kulorna själva, utan vi ska tvinga andra att stå för en del av gåvan. Man vill införa avdragsrätt för gåvor, vilket i praktiken innebär att om jag skänker 1000 kronor så kostar det inte mig 1000 kronor utan andra skattebetalare får punga ut för en del av min gåva.

KD vill också öka bidragen i samhället. När alla andra stödjer arbetslinjen och vill premiera att människor arbetar och öka sysselsättningen så vill KD öka bidragen till de som väljer att inte arbeta. KD vill alltså öka Vårdnadsbidraget. Ett bidrag som flera länder som infört det valt att avskaffa igen eftersom det får allt för mycket negativa effekter. Men KD...

Och på tal om bidrag så ökade förra året antalet svenskar som var beroende av bidrag med 5% jämfört med året innan. - "Bygg ut bidragssamhället med Högeralliansen" kommer Högeralliansens nya, av Skattebetalarnas Förening sponsrade slogan att bli.

Inga kommentarer: