fredag 5 mars 2010

Skattesubventioner som valfläsk

Nu börjar faktiskt valfläsket och överbudspolitiken när det gäller att köpa röster med skattesubventioner bli direkt patetiskt. Senaste buden är skattesubventionerad hundrastning. Skattesubventionerad datorinstallation. Och skattesubventionerad hårklippning. Sedan kommer skattesubventionerad bilstädning, billagning, biltankning, bilkörning, cykellagning, nagelpedikyr, tatuering, friskvård, personlig tränare, massage, "avancerad massage" till män, eskort till Operakällaren, sotning, hjälp med hemsida, TV-reparation, barnpassning osv osv Jag tror inte att fantasin kan sätta några gränser. Och om det sätts gränser, hur ska vi göra med alla gränsfall? Varför inte lika gärna säga att alla som ber någon annan att göra något får kostnaden betald av de andra skattebetalarna. Allra värst är att de som kommer med alla dessa fantasirika överbud är samma politiker som i nästa mening säger "vi måste begränsa bidragssamhället"! Som sagt, det börjar bli patetiskt. ROT, RUT, RIT, RAT, RÅT, RÄT, RET, RYT och slutligen RÖT. När extremliberalerna fått igenom avskaffandet av sexköpslagen så införs även KÅT (allt på R är då slut).

Säj Nej till Euron
Näringslivssajten E24 skriver om Eurofiaskot under rubriken En tung vandring väntar för Sydeuropas folk. I princip går det ut på samma sak som jag säger varje gång. Eurovalutan är till skada för de flesta. Länder som Grekland, Italien, Spanien, Portugal osv har fått sina ekonomier försämrade just pga Eurovalutan. Anledningen är att dom tvingats föra en felaktig räntepolitik och valutan (som ju är Euron) har inte kunnat anpassas till situationen i landet. Återigen finns det anledning att sända en tacksamhetens tanke till det svenska folk som röstade Nej och bevarade åtminstone lite av vårt oberoende. Eller som Regeringens utredare Lars Calmfors själv säger, "euron är ett politiskt projekt". Läs gärna Hade inte varit i den situationen utan EMU. Jag tycker Major Jan Björklund (fp) ska hålla tyst med sina krav på Euroomröstning snarast. Fast han verkar vara tyst just nu?

De nya moderaterna
Moderata politiker har inför valet fått order om att klä sig vardagligt. Slipsarna och pärlhalsbanden ska lämnas hemma så att det lättlurade svenska folket ska tro att dom är mer folkliga. Jag tycker väl att jag undrat över var Fredrik Reinfeldt gjort av sina slipsar? Men Calle Str... f'låt Bildt han skiter i såna regler. Calle och hustrun fortsätter att klä sig "gammelmoderat". Jag såg förresten att han är på väg att förlora sitt skattemål. Försöket att skatta för barnflickan i Italien (fast hon jobbade mest i Sverige) har misslyckats. Även Calle får tydligen göra rätt för sig.

Det har också gått ut order om vilka ord som ska användas. Och precis som jag gissade så står det att man ska säga "Det måste löna sig att arbete". Man ska inte säga "Sänkta ersättningsnivåer". Det heter "Jobbskatteavdrag", inte "Straffbeskattning av sjuka, gamla och arbetslösa". Allt inspirerat av George Orwell och hans nyspråk.

Slutligen noterar jag att under de senaste vintrarna har Sveriges effektivaste isbrytare varit uthyrd för forskningsuppdrag i Arktis eller Antarktis varje vinter. Och det är klart, vad ska den hemma i de svenska farvattnen att göra på vintern? Om man kan tjäna pengar på att hyra ut den.

Inga kommentarer: