söndag 1 februari 2009

Gerogien byter kalsonger

Georgiens president, Micheil Saakasjvili, förbrukar premiärministrar som vissa byter kalsonger. Han har precis utnämnt den femte sedan han blev president för fem år sedan. Den nya kals... f'låt premiärministern heter Nika Gilauri och är en riktig yngling. Bara 33 år gammal, och har redan hunnit vara finansminister. Vadslagningen har redan börjat om vem som blir kals... f'låt premiärminister nummer sex?´

I en rapport till Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni berättar utredarna att den islamska extremismen är på frammarsch i Rosengård i Malmö. Och detta är ett hot mot den svenska demokratin. Själv noterar jag att den fundamentalistiska katolska extremismen också är på frammarsch. Påven Benedictus XVI hävde i dagarna bannlysningen av SSPX under ledning av Biskop Richard Williamson. Ökänd bland annat för sitt förnekande av att Förintelsen inträffat. Gruppen har precis fått sin svenska biskop utsedd. I SVT har vi kunnat se hur gruppen fått tillåtelse att utnyttja svenska kyrkor för sin verksamhet. Ett annat exempel på den fundamentalistiska kristendomens frammarsch är att ovan nämnda påve även passat på att utnämna en ultrakonservativ biskop i Österrike. Gerhard Maria Wagner kommenterade t.ex. orkanen Katrinas härjningar i New Orleans med - "Det är ingen slump att samtliga abortkliniker såväl som nattklubbar i New Orleans förstördes." Intressant med den svenska utredningen om Rosengård är för övrigt att utredarna har inte pratat med Rosengårdsborna?! Och samma dag som utredningen presenterades förstördes allt källmaterial. Vi andra väntar bara på en utredning om den kristna fundamentalismens frammarsch. Och dess hot mot demokratin. Visst finns det extrema religiösa ledare och riktningar i Rosengård (och på andra platser). Och dessa är ett hot mot många människor, men inte mot den svenska demokratin. Bekämpa ALLA religiösa riktningar som lägger sig andra människors liv.

KD:s förvandling från ett parti i mitten till ett parti till höger fortsätter. En gång i tiden hävdade till och med partiet att man stod utanför blockpolitiken. I dag har man sedan dess i stort sett bytt åsikt i alla frågor. Senast är det kärnkraften. Under folkomröstningen var nuvarande Förskingringsminister Mats Odell KD:s ledande kärnkraftsmotståndare. I dag vill Kristdemokraterna ersätta de nuvarande 10 aggregaten med 10 nya aggregat. Ett projekt som kommer att göra Sverige totalt beroende av kärnkraft in på slutet av 2000-talet! Det tar många årtionden att projektera nya kärnkraftverk. Och sedan är det en investering på 30-40-50 år. Tills dess är dagens uranfyndigheter slut. Under förutsättning att konsumtionen inte ökar. Gör den det är tillgångarna slut innan dess. De få kärnkraftverk som byggs i dag är alla drabbade av stora förseningar och fördyringar. Men KD ber väl till högre makter att Sverige inte ska drabbas av något sådant? Dessutom har KD lovat att förvara det högaktiva avfallet på Sverige kyrkogårdar...

Som en fortsättning på gårdagens exempel på ekonomiska bekymmer så läser jag om den japanska mångmiljonären som inte längre litade på bankerna. Han grävde helt enkelt ner sina 35 miljoner i trädgården. Se'n kom det någon annan och grävde upp den... Kanske hade banken trots allt varit bättre? Även om man fått skatta för pengarna!

Sedan kan vi se att det i media dyker upp fler och fler exempel på hur privatpersoner spekulerat bort stora summor pengar. Nyligen skrev Fredrik Virtanen en bok, Kraschad, där han berättade hur han spekulerat bort miljonbelopp på aktieaffärer. För några dagar sedan berättade en svensk läkare om hur hon spekulerat bort 1,4 miljoner på ett dygns spekulerande i ryska gasaktier. Pengakåta nissar finns lite varstans.

De amerikanska legosoldaterna från Blackwater åker nu ut från Irak. Sedan Irak fått ta över mer av ansvaret passar man på att få ett stopp på det privatiserade krigandet. Och från Irak berättas också att Muntazer al-Zaidi som kastade skor på f.d. president George W. Bush nu har hedrats med en bronsstaty i Tikrit i Kurdistan. Statyn föreställer en sko!

Slutligen ser jag att Helsingborgs Dagblad konstaterat att det är tur för knugahuset att det inte är Försäkringskassan som betalar ut apanaget till Knugafamiljen. Men, om man ska vara ärlig. Visst hade det varit bra om Försäkringskassan fick ansvar för deras bidrag precis som alla andra bidrag. Och ni ska se att det blivit fart på Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) om Knugen, Silvia, Vickan och dom andra inte fått sina pengar i tid.

Joggingrapport 2009: Jo, förresten så hann jag med en joggingrunda i dag på eftermiddagen. Under veckan blev det ingen tid. Vi kan väl skylla på tidsbrist trots allt. Hur som helst gav jag mig ut på den sedvanliga sexkilometersrundan på eftermiddagen innan det hann bli mörkt. Visst är det skönt när man verkligen märker hur det blir ljusare för varje dag? Hur som helst gick rundan ganska bra. Tiden blev en aning bättre än premiären för en vecka sedan, 31.40.

Inga kommentarer: