lördag 7 februari 2009

Bloggmysterier och Bloggfusk

Är jag centerpartist - bevare mig väl
I går presenterade jag resultatet av min test av versionen av Sven Tycker här på Blogger hos Bloggparti. En test som hävdade att jag skrev främst som en centerpartist! I dag är det dags för motsvarande test (med i stort sett exakt samma text) gjord på den version av Sven Tycker som finns på Aftonbladets bloggsajt. Som ni ser har jag plötsligt förvandlats till klar miljöpartist, med drag av moderat följt av vänsterpartist, centerpartist, kristdemokrat, folkpartist och återigen i botten socialdemokrat. Min fråga från i går då jag ville stämma Bloggparti för förtal står fast. Fortsätt att följa den spännande upplösningen när jag i morgon presenterar den slutliga testen av Sven Tycker här på orginalet där den kompletta bloggen finns. Spänningen är olidlig!

En blogg som jag tror att jag måste testa hos Bloggparti är Blondinbella. Det måste jag göra en dag. På Dagens Media läser jag ett par notiser om hur pengakåt den här moderattösen verkligen är. En del av pengarna som tjänats på bloggaffärerna har Isabella satsat i en egen lägenhet (inte illa för en 18-årig gymnasiestudent). Men hon har tydligen inte råd med mat efter att köpt en dyr lägenhet i Stockholm. I ett brev till Ekolådan ber hon om samarbete där hon vill ha två prenumerationer på matleveranser mot "marknadsföring i bloggen och länk till er hemsida.". Ekolådan tackade nej, så dom får ingen reklam i Blondinbellas blogg. Inför planerad resa till fjällen behöver Isabella, pojkvännen och assistenten nya kläder. Så flera klädföretag har erbjudits att skänka kläder mot "mängder av bilder från backarna samt länkningar från Blondinbella.se...". I love you Isabella! Du stärker mig i min uppfattning om moderater som "pengakåta". Jag har ett tips till Konsumentverket att ta en förnyad titt på hur Blondinbella skiljer på redaktionell text och reklam. Och kanske inte bara nöja sig med att snällt fråga och lydigt acceptera svaret som förra gången. Och kanske ska Skattemyndigheten ta en titt på affärerna också?

Slutligen noterar jag att jag i natt åkte på en ny omgång av dålig mage. Där sket sig (bokstavligt talat) många av dagens planer. Så det blir inte mer i dag!

Inga kommentarer: