tisdag 29 augusti 2006

Skånes Självständighetsparti - skämt eller allvar?

De olika partiernas valprogram och röstsedlar börjar dyka upp i brevlådan. Jag hade tänkt mig att jag skulle ägna lite tid åt att kommentera dessa, men en snabb läsning av de som kommit tycker jag får mig att avfärda dom som ganska så intetsägande. Mest floskler. Lite mer sakliga löften när det gäller de kommunala frågorna. Men jag tror att jag avhåller mig från ytterligare kommentarer.

Men, jag fick ett riktigt gott skratt i går när jag läste vad Skånes Självständighetsparti har presterat. Den intressanta frågan är om man ska ta hrr Hertzlow och Franzén på allvar eller om det bara är ett enda stort skämt alltihop. Jag visste inte att så många gamla gubbar och gummor kunda samla ihop så mycket rappakalja på ett papper. Låt mig ge de lyckligt lottade som slipper tramset i brevlådan ett exempel:

- Den som inte vill avlägga trosbekännelsen ”Jag tror på Skåne och inte på islam, skål” och då skåla i lättöl, får flytta härifrån.

Flytta härifrån avser från det fria självständiga Skåne och till Sverige. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

För övrigt kan vi notera att medan juli månad blev en månad med värmerekord är augusti en månad med regnrekord. Aldrig någonsin har det slagits så många väderrekord som på senaste tiden. Global warming! Men fortsätt gärna och köra din kära bil. Slopa inte den bekvämligheten. Snart kan ni åka motorbåt istället!

Inga kommentarer: