fredag 4 augusti 2006

Ibland har man tur

Jag har förstått att jag hade tur och klarade mig förvånansvärt bra under gårdagens skyfall. Antalet översvämmade källare i Åstorp var tydligen mycket stort. Och mina millimetrar i halva källaren var ingenting mot vad många drabbades av. Redan i morse när jag tömde vattenbehållaren i avfuktningsaggregatet hade större delen av golvet redan hunnit torka upp. Mina försiktighetsåtgärder med en strategisk gummilist och hål i väggen till tvättrummet fungerade till en del. Det får jag bara vidareutveckla till nästa översvämning.

Åstorp har hamnat i media på flera sätt ser jag. Min gamla lekkamrat från barndomen har tydligen fått en andra handgranat kastad mot sitt hus. Det kostar på att ligga på topp - eller hur vi ska benämna det.

Jag hörde en kort debatt på radion mellan centerpartisterna Hans Lindkvist och Fredrick Federley. Det handlade om kärnkraftsavvecklingen (dvs Centerns helomvändning - Mauds konstaterande att man visst kan dagtinga med sitt samvete bara man får en statsrådspost på köpet). När Fredrick Federley blev ordförande för CUF, berodde det på att posten redan var upptagen i MUF?

Slutligen kan vi konstatera än en gång att det blivit lite debatt om Carola Häggkvist och hennes moral. Tidningen Norrländska Socialdemokraten rapporterade att hon börjat röka igen sedan deras reporter sett henne ta ett bloss på balkongen. Snabbt var skivbolaget ute och dementerade, det var inte alls en cigg i munnen, det var en sminkpenna! Konstig sminkpenna tyckte NSD:s reporter - det rök om den. Men det är väl något nytt skönhetsknep kan man gissa! Jag för min del tror mest det handlar om att divan inte vill erkänna sanningen.

Inga kommentarer: