måndag 21 augusti 2006

Fastighetsskattekverulanternas demonstration

Gårdagskvällens cirkusbesök blev en, trots allt, trevlig föreställning. Den var helt lagom lång och innehöll en lämplig variation på nummer. Dessutom blev vi fler än tänkt eftersom två av Angelis kompisar kom till i sista minuten och också ville följa med.

I morgon ska tydligen ett antal välbeställda villaägare demonstrera mot fastighetsskatten. En demonstration arrangerad av Villaägarnas Riksförbund (en organisation som jag medvetet valt att ställa mig utanför - trots att jag är villaägare) och Skattebetalarnas Förening (dito). Dom får genomföra sin kverulantdemonstration bäst dom vill. Men jag ser att de fyra högerpartierna nu pratat sig samman efter förra veckans cirkus (den var nästan lika rolig som Cirkus Maximum). Nu är man visst överens om att inte slopa räntebidragen, att ingen ska få höjd skatt, att KD:s förslag om 2800 i fastighetsavgift kan bli högre och att det kan få ta sina år tills man kommit fram till en lämplig finansiering. Det kan då påpekas att fastighetsskatten ger en statsinkomst som motsvarar vad polis/domstol/åklagare osv kostar under två år. Det är alltså inga småsummor. Vad man glömmer att berätta när man pratar om pensionärer som tvingas från hus och hem pga skatten är att ingen betalar mer än 5% av sin inkomst i fastighetsskatt. Och att pensionärer (med låg pension) som ändå får betala skatten får tillbaka det mesta i bostadstillägg. Behåll fastighetsskatten!

Slutligen kan vi konstatera att det tydligen släppts en ny DVD med epostadresser till SPAM-distributörerna. Jag har precis med hjälp av Mailwasher städat bort 112 SPAM-meddelande sedan i går (och då ska FS-Data redan ha städat bort en stor del). När tar Internetindustrin i på allvar mot dumheterna?

Inga kommentarer: