torsdag 3 augusti 2006

Regn - the bad side of it

Jaha, så fick man regn så att man teg! En minut innan tåget från Helsingborg kom hem till Åstorp öppnades fördämningarna. Och jag var ordentligt blöt när jag några minuter senare hade gått hem. Och halva källaren är det blött i sedan det översvämmats med kanske som max ca 2 mm regnvatten från golvbrunnen utanför källardörren. Så just nu har jag skyfflat regnvatten, och det som går att skyffla bort är väl i stort sett borta nu. Återstår att sätta torkaggregatet igång. Det var ju tyvärr inte första gången det behövts...

Den lilla olyckshändelsen i Forsmark fortsätter att krångla till det för kärnkraftskramarna. Ett litet missöde i en kärnkraftsreaktor har gjort att nu står hälften av Sveriges kärnkraftsverk stilla. Ett fel, som var känt av en del, men som tydligen hemlighölls för beslutsfattarna gjorde att svensk kärnkraft var närmare en härdsmälta än vad vi någonsin varit tidigare. Nu fallerade inte alla säkerhetssystemen, bara flera av dom, så vi klarade oss från andra problem än att kostnaderna ökar. Priset på el har gått upp till rekordnivåer. Men hade samma händelse inträffat under vintertid när behoven är så mycket större hade vi troligtvis tvingats till elransonering under en tid. Förutom avfallsproblemen och den, trots allt, minimala risken för ordentliga olyckor är ett annat problem med kärnkraften att den är så storskalig, teknisk avancerad så att mycket små händelser får stora konsekvenser. Vad händer nästa gång något litet fel uppenbaras och man måste stänga ett stort antal reaktorer för utredning.

Gör allvar av avvecklingen av den storskaliga kärnkraften och satsa mer på förnyelsebar och småskalig produktion. Den är mindre känslig.

Slutligen har jag nu förstått meningen med Linda Rosing och hennes Unika Partiet. Det är helt enkelt ett dokusåpaprojekt. Hela partibildningen och valrörelsen ska bli en dokusåpa arrangerad av Strix Television. Nu vet jag vad som gäller i fråga om skratta eller gråta. Det är gråta som gäller!

Inga kommentarer: