torsdag 17 augusti 2006

Fastighetsskattecirkusen fortsätter med nya varv

I dag var det dags för KD:s Göran Hägglund att intervjuas i radions P1. Och naturligtvis handlade det en hel del om vad Hr Hägglund kallar "Sveriges mest hatade skatt". Det var alltså dags för nya turer om fastighetsskatten. Fredrik Reinfeldt har samtidigt tvingats krypa till korset sedan han insett att en finansiering genom slopande (eller begränsningar) av ränteavdragen, det var ingen bra idé. Så det är bara tillbaka till ritbordet för att skrapa ihop några tiotals miljarder kronor. Och det ska väl inte vara några problem, med tanke på alla andra löften man sprider omkring sig. Fredrik Reinfeldt har ju bland annat lovat att genomföra allt som sossarna lovar, med ränta. Och det hela ska betalas med sänkta skatter. Håhåjaja!

En annan såpa som fortsätter är idrottsstjärnornas drogproblem. Det står nu allt mer helt klart att vad det handlar om är att i dessa kretsar är fylla och kokain (och andra droger?) vardagsmat. Vittnen dyker nu upp och vittnar om hur vanligt det är på innekrogarna, och hur personalen smugglar ut kändiseliten bakvägen när polisen kommer på besök. En ordentlig razzia vore nog en välgärning.

Slutligen noterar vi att USA äntligen strukit svensken Ahmed Yusuf från sin terrorlista. Vilket innebär att han snart äntligen kan få lov att tjäna pengar, flytta pengar och bruka pengar. Under fem år har han förbjudits detta, utan att man lagt fram några bevis för något brottsligt. Och detta har FN, EU och Sverige sedan bara accepterat. Det är många som ska skämmas öronen av sig.

Inga kommentarer: