lördag 26 augusti 2006

Klusterbomber, gräsklippning och Louise Axelsson

Till och med USA har börjat utreda Israels användande av klusterbomber mot civilbefolkningen i Libanon. Enligt vittnesmål från Libanon har minst 170 byar och städer bombats med klusterbomber. Användandet av klusterbomber mot civilbefolkning är förbjuden enligt internationella lagar. Och det står även i förutsättningarna från USA när man levererar bomberna till Israel. Israel förnekar naturligtvis att man gjort något fel. Situationen var faktiskt densamma efter förra kriget i Libanon. Och den gången resulterade de Israeliska krigsförbrytelserna i begränsningar i de amerikanska krigsmaterialleveranserna till Israel under en tid. Sedan har dom naturligtvis satt fart med oförminskad styrka. Jag tar för givet att de svenska militära leveranserna har helt upphört?

Jag har i dag klippt min gräsmatta. Och vad är det för intressant med det kanske du undrar. Ja, eftersom det var mycket lääänge sedan sist var gräset ganska så högt. Det var att uppbåda de sista krafterna att överhuvudtaget orka med hela gräsmattan med handjagaren. Det var två dm fram, en bak, två fram osv. Det blir nog till att göra en ny klippning i morgon när de grästuvor som bara lagt sig ner har hunnit resa sig upp. Under juli månad var det helt enkelt ingen idé att klippa eftersom torkan gjorde gräsmattan brun. Men regnet i augusti har satt fart på växandet, men samtidigt gjort det svårt att hitta en lämplig tidpunkt för klippning. Och då går det som det går. Man får skylla sig själv som inte alfalterat hela trädgården.

Jag vet inte om jag ska tycka synd om Louise Axelsson (KD-politikern som gjorde ett taffligt försök att spionera på Socialdemokraterna) eller bara ruska på huvudet. Intressant är att hon fick sparken från KDU när skandalen avslöjades i media, inte när skandalen avslöjades internt. Det var för några veckor sedan. Vad säger det om KD-moralen?

Inga kommentarer: