lördag 19 augusti 2006

En blandad lördagskompott

Från sportens värld rapporteras att den amerikanska sprintern Marion Jones åkt fast för doping. En svensk hockeystjärna söp sig så full att han blev avstängd av sitt lag. Och detta var bara en dags skörd. Ack, vad jag älskar stjärnidrotten!

För övrigt har jag tillbringat större delen av dagen med att tillsammans med Kevin och ett 40-tal medlemmar i Åstorps Hembygdsförening per buss göra en liten rundtur i Nordvästskåne med besök på ett par hembygdsmuseer. Den största regnskuren kom medan vi åkte från Fleninge till Höganäs så vi hade ganska tur med vädret också. Allt som allt en trevlig lördag.

Ett levande bevis på att det finns korkade egoistiska idioter är Felix Baumgartner som i går hoppade fallskärm från en helikopter till Turning Torso och sedan i en ny fallskärm hoppade ner till marken. Att andra får städa upp och rätta till efter vad som hände för att han ska kunna genomföra sina kommersiella jippon tycks inte bekymra honom. Jag för min del har beslutat att aldrig dricka Red Bull efter att jag ser att det var dom som sponsrade hela spektaklet. Kan inte dom och Helikopterföretag osv dömmas för medhjälp och anstiftan till brott?

Och sedan kan jag inte undgå att kommentera det faktum att Israel tydligen tyckte att den vapenvila som FN:s resolution bestämde inte gäller dom. Med flygbombningar, helikopterinsats och marktrupp anföll man Hizbollah i Bekaadalen. Och samtidigt kidnappade man Palestinas vice premiärminister på Västbanken, Nasser al-Shaher. Därmed är mer än 20 ledamöter av det demokratiskt valda parlamentet och av detta parlament utsedda regeringen kidnappade av Israel och hålls olagligt fängslade. Så fungerar den enda demokratin i Mellanöstern, som vissa svenska Israelkramare uttrycker det.

Inga kommentarer: