torsdag 14 september 2023

Vår vice statsminister

» Stackars Ebba.

Svenska Dagbladet har låtit Novus fråga svenskarna om deras förtroende för partiledarna. Resultatet gör att jag nästan tycker synd om vår kristdemokratiska ledare Ebba Busch. Om vi börjar med listan över vilka vi saknar förtroende för så leder faktiskt stackars Ebba. Hon lyckas faktiskt klå till och med Jimmie Åkesson:

Ebba Busch 63%
Jimmie Åkesson 59%
Märta Stenevi 59%
Johan Pehrson 56%
Muharrem Demirok 52%
Nooshi Dadgostar 51%
Ulf Kristersson 47%
Magdalena Andersson 29%

Egentligen är resultatet ett fiasko för våra politiker. Det är ju faktiskt bara Magdalena Andersson som kan sägas få godkänt.

Tittar vi på vilka vi har förtroende för så är det ännu mer uppenbart att vi saknar förtroende för våra partiledare. Det blir bakläxa. Partiledare som leder partier utanför mittenskiktet får kanske acceptera att många (på den andra sidan av den politiska skalan) saknar förtroende. Men siffrorna borde vara en väckarklocka. Så här många är det sedan som har förtroende:

Magdalena Andersson 52%
Ulf Kristersson 29%
Jimmie Åkesson 25%
Nooshi Dadgostar 20%
Ebba Busch 19%
Märta Stenevi 11%
Johan Pehrson 9%
Muharrem Demirok 6%

Fast jag ska erkänna. Jag tycker egentligen inte synd om Ebba Busch! Hon har sig själv att skylla. Det påpekas att samtliga partiledare inom den styrande Brunblå sörjan har tappat i förtroende sedan senaste undersökningen. Någon som är förvånad?

» Stackars Ebba igen.

Att vår vice statsminister har en förmåga att prata först och tänka sedan har vi fått många exempel på. Om jag förstod det rätt så undrade Nooshi Dadgostar under partiledardebatten varför inte Ebba Busch hade kallat till sig livsmedelsaffärernas ledare för att uppmana till besinning. Ebba Buschs svar var tydligen att dels hade finansminister Elisabeth Svantesson redan gjort det och dels så var hon själv inte kommunist. Alltså måste hon anse att Elisabeth Svantesson är kommunist? Kan det ha att göra med att finansministern stoppade den automatiska uppräkningen med inflationen av Brytpunkten?

För övrigt såg jag att det var Ebba Busch som drog igång applåderna i Riksdagen när Jimmie Åkesson tyckte att "Magdalena Andersson pratar strunt". Någon som är förvånad?

» Sverigedemokrater tar ställning.

Jag läser att EU-Parlamentet ställt sig bakom en maning till EU:s medlemsländer att anta en sexköpslag av svensk / nordisk modell. Alla svenska ledamöter röstade för förslaget - förutom två sverigedemokrater. Jag tillåter mig att istället använda uttrycket sverigedumokrater i det här fallet. Någon som är förvånad?

Läs:
Dystert för Kristersson – ännu värre för Busch. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: