fredag 1 september 2023

Maria Malmer Stenergard

» Fri troféjakt.

Sverigedemokraten Maria Malmer Stenergard, som formellt sitter på ett moderat mandat som Migrationsminister, fortsätter sin jakt på icke-önskvärda i vårt land under stort jubel från hennes vänner i Sverigedemokraterna.

Maria Malmer Stenergard (SD/M)
Utvisningsminister Maria Malmer Stenergard (SD/M) hävdar att det finns 100.000 personer som befinner sig illegalt i Sverige. Det skulle alltså innebära att ungefär 1% av de som befinner sig i Sverige befinner sig här illegalt. Nu är det så att ingen annan har lyckats komma fram till den fantasisiffran. De som kan benämnas som experter tror att siffran troligtvis bara är en tiondel av den av Maria Malmer Stenergard ständigt upprepade siffran.

För min egen kommun Åstorp som har drygt 16.000 innevånare så är det ju faktiskt skillnad på om här befinner sig 165 personer illegalt eller om det finns 16 personer som befinner sig här illegalt. Det är en fundamental skillnad.

Jag tror att jag har förstått hur Utvisningsminister Maria Malmer Stenergard (SD/M) har kommit fram till den här siffran. Jag tror att hon räknat samman alla personer som fått besked om att dom ska utvisas / avvisas men inte lämnat landet den officiella vägen. Lägg till sådana som försvunnit från boenden, rymt från Förvar osv. Sedan har hon höjt upp siffran till en bra och jämn siffra. 100.000 låter bra tycker hon.

Problemet med den typen av beräkning är att den utgår ifrån att alla som "försvunnit" har stannat kvar i Sverige. Vilket dom inte har gjort. Jag har ju som jag tror jag nämnt några gånger tidigare jobbat drygt 5 år på ett av Migrationsverkets Förvar. Jag har alltså träffat hundratals personer som skulle utvisas/avvisas. Jag har där träffat många som jag känner mig trygg med att veta att personerna inte finns kvar i Sverige. Men jag har också träffat lika många där jag skämts över hur ett demokratiskt välfärdssamhälle behandlar människor. Och jag har alltså träffat på många som egentligen accepterade att dom skulle lämna Sverige. MEN, dom vill inte komma hem till sitt hemland den officiella vägen överlämnade till hemlandets myndigheter. Dom smyger hellre in av olika anledningar.

Det är alltså så att många av de som Utvisningsminister Maria Malmer Stenergard (SD/M) räknar in i de 100.000 faktiskt inte är kvar i Sverige. Dom har antingen smugit hem eller söker sin lycka i något annat land. Maria Malmer Stenergards skrämselsiffror om 100.000 illegala i Sverige är en ren lögn. Allt för att motivera den ena inskränkningen i demokratin efter den andra. Anständighet är inget den damen vet något om.

Vår nya Brunblå sörja
Nu ska vi få en angiverilag, där anställda inom staten, regioner eller kommuner ska vara skyldiga att ange de dom kommer i kontakt med. Om en gammal dam som lever illegalt i Sverige eftersom hon inte vågar återvända till sitt hemland kommer in till akuten i ambulans med hjärtstillestånd så ska den första åtgärden en sjuksköterska gör vara att ringa till Migrationsverket och berätta att dom har en gammal dam som dom bör komma och hämta och låsa in på ett förvar.

Eller om en lärare kommer på att ett barn i klassen har föräldrar som inte vågar återvända till sitt hemland utan lever illegalt så ska läraren ringa Migrationsverket så att dom kommer och hämtar barnet och föräldrarna.

Vi förstår att regioner, fackliga organisationer och så vidare protesterar!

En annan åtgärd kallas Inre utlänningskontroller. I praktiken ska alltså alla som ser utländsk ut vara beredd på att polisen kommer att kräva att man visar legitimation, lämnar DNA-prov och fingeravtryck osv om man vistas utomhus. Har man otur så kanske man stoppas flera gånger om dagen bara för att man ser utländsk ut. För att effektivisera dessa Inrikes utlänningskontroller vill man sänka från när man som barn är tvingad att lämna fingeravtryck och DNA-prov. I dag finns det en åldersgräns på 14 år. Hur långt man vill sänka gränsen har jag inte sett. Kanske förbereder man räder på förskolor och kräver fingeravtryck på alla barn som ser utländska ut?

Ryktet om att man ska utfärda en belöning på 100.000 kronor till den som kan ange en granne till exempel som lever illegalt i Sverige har jag dock inte lyckats få bekräftat. Hur mycket pengar de fick som angav Anne Frank och hennes familj har jag inte heller lyckats få fram. Men Anne Franks dagbok är ett lämpligt lästips till vår Migrationsminister. Den finns nog att låna på ett bibliotek - om det nu inte lagts ner. Judinnan Anne Frank levde illegalt gömd från nazisterna i Amsterdam i ett par år. 1944 angavs hon av någon och dog några månader senare i koncentrationslägret Bergen-Belsen. Den dagbok hon skrev under tiden som illegal har blivit en bästsäljare.

Maria Malmer Stenergard...

PS jag läser förresten om att en grupp nynazister i Finland åtalas för att förbereda terrorbrott. Dom har skaffat vapen och förberett sig för att starta ett "raskrig". Det är inte bara Sverige och Danmark som tydligen hotas av terrorister.

Inga kommentarer: