tisdag 19 september 2023

Är detta vår framtid?

» Liberalerna saknar liberaler.

Folkpar... f'låt Liberalernas kris är nu total. Det finns inga liberaler kvar längre. För att få ihop en kandidat till det kommande EU-valet har man tvingats gå utanför partiet i sina värvningsstråk. Det är nu blivit klart att man från partiets ledning ska lansera moderaten Anna Maria Corazza Bildt som kandidat. Moderaternas ålderspresident Carl Bildts hustru alltså. Hon satt för Moderaterna i EU-Parlamentet 2009-2019, men petades sedan pga samarbetssvårigheter och uppträdande mot andra. Nu ska hon alltså försöka komma in i EU-Parlamentet igen, som folkpar... f'låt liberal. Fast: - "Jag har inte bytt idéer och åsikter" säger hon.

Sedan finns det förstås dom som förtvivlat försöker hitta en annan kandidat än Karin Karlsbro som varit mycket kritisk mot Liberalernas kopplingar till Sverigedemokraterna i den Brunblå sörjan. Och att detta är skälet till byte av kandidat. Fast det stora frågan är nog om Liberalerna lyckas få något mandat till EU-Parlamentet överhuvudtaget. Finns det några liberaler kvar? Anna Maria Corazza Bildt har ju inte ens "bytt idéer och åsikter" för att bli kandidat.

» Fin... eller fulbesök i Åstorp

Jag ser att vår sverigedemokratiskt färgade Migrationsminister Maria Malmer Stenergard varit här i mitt Åstorp på besök tillsammans med sin uppdragsgivare Jimmie Åkesson. Dessa båda har tydligen besökt min gamla arbetsplats, Migrationsverkets Förvar här i Åstorp. Det är verkligen tur att jag inte är kvar där. Det hade då funnits stor risk (chans...) till att dessa båda hade fått en rejäl utskällning. Lyckligtvis är jag en mycket fredlig man som inte tror på att våld löser problem.

En som tydligen däremot tror att våld löser problem är sverigedumokraten Jimmie Åkesson som tydligen i samband med besöket åter aktualiserade sina tankar om att sätta in militären mot de kriminella gängen. Visst hade det varit uppfriskande med en rejäl skottduell i centrala Stockholm eller Norrköping eller Uppsala eller...? Nä kära Jimmie, vi ska nog låta militären hålla sig till det dom ska, att försvara våra yttre gränser. Och låta polisen sköta rättsväsendet. Att plocka fram det stora artilleriet löser inte problemen, det skapar nya problem. För övrigt hävdade tydligen Jimmie Åkesson att 100% av problemet med gängkriminaliteten beror på invandringen. Vi här nere i Nordvästskåne minns när Hells Angels och Bandidos hade sina högkvarter i Kattarp och Hasslarp. I princip inom synhåll från varandra. Och man sköt mellan sina respektive HQ med granatgevär. På kyrkogården i Helsingborg kan vi se minnesstenar över några av offren för den konflikten.

Maria Malmer Stenergard fortsatte också sitt korståg mot alla icke etniska svenskar. Någon kan väl skicka henne en bild jag såg som berättade att för några år sedan så var 14.000 av Sveriges läkare av utländsk härkomst. Hur många dom är idag vet jag inte. Men dom har inte blivit färre. Färre är däremot antalet gängkriminella jämfört med den siffran! Det finns alltså färre gängkriminella än det finns icke-svenska läkare. Undrar hur den svenska sjukvården hade mått utan alla invandrare som håller den igång. Kan du inte en enda gång erkänna detta Maria Malmer Stenergard? En enda gång!

Ett tack till Moa Berglöf i Helsingborgs Dagblad som tycker att Maria Malmer Stenergard borde välja sitt ressällskap bättre. Läs gärna Expressenartikeln jag länkar till längst ner. Den visar tydligt vem det är som bestämmer av de här två!

Helt färdiga åsikter helt gratis med kärlek

» På besök i New York för att få idéer

Jag såg att vår statsminister varit i New York och bland annat pratat med borgmästaren där Eric Adams för att få idéer på hur vi ska bekämpa alla skjutningar och mördande. - "För mig är det helt självklart att ta inspiration från länder och städer där man haft liknande problem" berättar vår statsminister. Och det är möjligt att Eric Adams har goda idéer. Vi kanske ska berätta att New York har ungefär fyra gånger så många mord som Sverige! Så Ulf Kristersson kan ju ge Eric Adams några tips. T.ex. om skjutvapen!

» Apropå Fjollträsk

Apropå gårdagens "Dagens skratt" så såg jag ett litet kort svar i Aftonbladets på Carl Albinssons komiska Timbro-rader i Aftonbladet. Jag kan inte annat än att citera helt:

- "Negligeras Stockholm? Nej, Fjollträsk tar oändligt mycket mer plats i ekonomin, debatten och i tyckandet än vad deras miljon innevånare ger dem proportionell rätt till. De rusar på som halshuggna hönor blint och krokigt. Det är bra att andra orter får hamna i fokus en liten stund."

Läs:
Därför byter jag parti från Moderaterna. - Anna Maria Corazza Bildt på Expressen debatt
Corazza Bildt byter parti – går till L. - Aftonbladet
SD: Undersök om militär kan stötta polisen. - Expressen
Åkessons utspel legitimeras av (M). - Moa Berglöf i Helsingborgs Dagblad / SDS
Mannen frågade om jag blivit släppt från förvaret. - Expressen
Kristerssons drag – för att stoppa gängvåldet. - Expressen

Inga kommentarer: