fredag 22 september 2023

Kommando KD

» Mycket ska man läsa.

En internationell trend är att fastslå att urbefolkningen har speciella rättigheter. I Australien gäller det aboriginerna som i ökad utsträckning ges rätt att bestämma över de landområden där dom bor och har bott långt innan "vi" andra kom och koloniserade. I många länder i Sydamerika gör man på samma sätt med flera ursprungsfolk som ges rätt att stoppa olika former av exploatering av marken där dom bott långt innan "vi" kom dit för att kolonisera. Även i USA och Kanada ser vi liknande utveckling.

Döm om min förvåning när jag nu läser hur Sara Skyttedal från Kommando KD är upprörd över samers möjligheter att stoppa exploatering av marker där dom bott och brukat långt innan "vi" kom som invandrare. I en debattartikel är hon upprörd över samernas möjligheter och särställning.

Hon kanske till och med instämmer i SD:s Björn Söder som ju hade vissa funderingar på om samer egentligen var riktiga svenskar. Jag tycker uppriktigt sagt att Sara Skyttedal ska återvända till den kloak hon kommer från och sätta sig där och fundera över det kristna kärleksbudskapet.

Läs:
S försvårar för nya gruvor i Sverige. - Sara Skyttedal (KD) på Aftonbladet debatt
Du är ohederlig eller okunnig, Skyttedal. - Erik Bergkvist (S) på Aftonbladet debatt

Inga kommentarer: