onsdag 6 september 2023

Inkonsekvent

» I praktik och teori.

Våra politiker och polisen hävdar att det finns inget man kan åtala koranbrännare som Rasmus Paludan och Salwan Momika för. Inte hets mot folkgrupp, inte förargelseväckande beteende, inte samhällsfarlig verksamhet, inte ett angrepp mot andras åsiktsfrihet eller något annat. Det måste vara något fel på lagarna!

Däremot såg jag att två tjejer som genomfört en protestaktion mot pälsindustrin utanför en butik genom att bland annat klä av sig på överkroppen och alltså i all offentlighet visat sina tuttar nu ställs inför rätta för förargelseväckande beteende och sexuella trakasserier! DET finns det lagar mot!

Vi har alltså ett samhälle som lägger sig i hur vi klär oss, vilka kroppsdelar vi väljer att dölja och inte dölja. Nämnt så där apropå vår upprördhet över att man i Iran kräver att kvinnor döljer fler kroppsdelar än vi uppenbarligen kräver att man döljer. Men vi kräver också att man döljer vissa kroppsdelar.

För övrigt gottar jag mig åt upprördheten inom Moderaterna där Timbrohögern håller på att få hjärtinfarkt när uppräkningen av brytpunkten stoppas. Vi ska ha i åtanke att uppräkningen sker beräknat på inflationen, inte beräknat på löneökningarna. Förra årets uppräkning skedde alltså med ett belopp som var mycket högre än vad inkomsterna ökade. Då innebar det alltså i praktiken en rejäl skattesänkning (inkomstförlust för vår gemensamma kassa) för de med lite högre inkomster, inte bara att man undvek en skattehöjning.

Slutligen bara så där apropå den planerbara kärnkraften så såg jag att man tvingats snabbstoppa Forsmark 1. Oklart när den "planeras" vara i drift igen.

Sven Tycker bjuder dig varje dag på färdiga åsikter - helt gratis

Inga kommentarer: