söndag 10 september 2023

Brunblå sörja styr inte ens

» Tidöpartiernas usla framtidsplanering.

Kvällsposten / Expressen kan inte direkt beskyllas för att vara en vänstervriden publikation. Tycker man det så står man till höger om Sverigedemokraterna. Det är snarast så att man ibland reagerar på att den är rejält reaktionär. Det gläder mig därför när jag läser Patrik Kronqvist synpunkter på Tidöpartierna järnvägspolitik på ledarsidan. Eller vi ska kanske uttrycka det som brist på järnvägspolitik. Rubriken är satt till:

- Tidöpartiernas snåla lösning kan stå oss dyrt.

Patrik konstaterar att den Brunblå sörjans avoga inställning till investeringar i järnvägens infrastruktur innebär att vi står snart inför en ren infarkt där tågen inte får plats. Det största projektet som stoppades var de nya stambanor som skulle byggas Stockholm - Jönköping - Göteborg / Malmö. Vad man från klåparna i den Brunblå sörjan inte begriper är att huvudskälet är inte att det ska byggas järnvägar där tågen kan köras snabbare. Det viktiga är att bygga nya spår så att alla tåg får plats och samtidigt skapa nya förbindelser för pendling osv. Men, så långt kan man uppenbarligen inte tänka i den styrande sörjan. De nya stambanorna och alla andra infrastruktursatsningar som stoppats och skjutits på handlar om att rusta järnvägen för framtiden. Och detta INNAN framtiden är här.

Vi behöver fler spår

I stort sett hela Europa satsar på en kraftig utbyggnad av järnvägsinfrastrukturen (både för snabbare tåg och fler tåg). Snart har vi via bron över Fehmarn Bält en direkt förbindelse ner till Europa. Men alla de nya godståg som förväntas kunna komma till Sverige får inte plats på spåren i Sverige. Vi får fylla på motorvägarna med fler långtradare istället.

Skynda på med att byta ut den här sörjan till styre!

» Paludan trotsar.

Den polisutredning som pågår mot den dansk/svenske koranbrännaren Rasmus Paludan för hets mot folkgrupp står still. Utredaren kommer ingen vart. Rasmus Paludan vägrar inställa sig för förhör!

» Erdogan trotsar.

Jag ser att Mr Erdogan of Turkey tydligen är lite putt på USA och tydligen ställer som krav leverans av F-16 till Turkiet för att det turkiska parlamentet ska säga Ja till det svenska NATO-inträdet. Han tycker inte att det ska kopplas ihop. Stackars Erdogan!

Inga kommentarer: