torsdag 21 september 2023

Totalt misslyckande

» Uffe styr och Jimmie bestämmer.

Det är inte så många som är nöjda med den Brunblå sörjans nya budget. Varken till vänster eller till höger är man nöjda. Sverigedemokraterna har lyckats få igenom en del populistiska dumheter som sänkt skatt på snus, avskaffad skatt på plastpåsar och sänkt skatt på soppan till bilen.

Näringslivet är missnöjda med att dom inte har fått det dom förväntat. Deras lobbymegafon Timbro klagar som vanligt på allt. MUF klagar till och med. Att politiker och grupper till vänster klagar är väl mer att vänta sig.

Jag blir så förtvivlad
En av de små poster där Elisabeth Svantesson gör bort sig totalt handlar om att man tydligen drar ner på anslagen till MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) som helt plötsligt upptäcker att anslagen för klimatanpassningsarbete dras ner med en tredjedel. Klimatanpassningsarbete är sådan som att hjälpa till att förebygga översvämningskatastrofer som det som i år hänt i Åre och på många andra platser. Men eftersom Sverigedemokraterna som bestämmer egentligen inte tror på någon klimatpåverkan så behövs det inte sådana åtgärder från MSB. Alltså lyder Elisabeth Svantesson. Det är bättre att sänka skatten på snus.

Hör du Uffe, du har faktiskt satt dig i ett knä som du borde undvikit. Du hade lovat många (t.ex. Hédi Fried för att nämna någon) att aldrig göra dig beroende av Sverigedemokraterna. Men jag förstår att drömmen om Makten var större och viktigare än gamla löften. Löften kan man alltid ändra! Som någon sade, ett löfte ni kan infria är att alltid bryta de löften ni gett. Som löftet till Hédi Fried: - "Han bedyrade att han aldrig, aldrig kommer gå med på något samröre med SD. Han lät mycket övertygande. Vi skildes åt i god vänskap."

Titta gärna på klippet från Facebook här nere där vi kan höra Ulf Kristersson lova: - "Jag kommer inte att bygga en regering på Sverigedemokraterna på något vis.". Han lovar mycket, men Makten var viktigare. Då får man gärna låta dom där SD bestämma.

Läs:
Sågas från höger och vänster - här byter de jobb med Svantesson. - Aftonbladet TV
MSB om budgetnedskärningen: En total överraskning. - Dagens Nyheter
Vi kommer inte att regera med eller regeringsförhandla med Sverigedemokraterna. - Ulf Kristersson 2018 Facebook

Inga kommentarer: