lördag 9 september 2023

Brunblå sörja och miljöpolitik

» Kanske allmän populism.

Igår tyckte jag ju till om det faktum att man från vår styrande Brunblå sörja bestämt sig för att öka bilismen (med bensin- och dieselbilar) genom att satsa ett stort antal skattemiljarder på att sänka priset så att det blir billigare att köra och alltså körs mer och släpper ut mer. Någon som är förvånad?

Brunblå sörja och klimatpolitik
Vad man tydligen inte berättade när man presenterade sänkta skatter för bilister var att man tydligen skulle sänka skatter för flyget också. Som ju redan inte betalar så mycket skatter. Men, syftet är väl att öka flygresandet. Hur som helst såg jag idag att man från vår Brunblå sörja även har för avsikt att dubblera bidragen till våra skuldtyngda regionala förlustmaskiner som statusprojekten i form av regionala flygplatserna är. Uppenbarligen allt för att öka flygandet. De som flyger är ju inte villiga att betala vad det kostar utan kräver att vara stora bidragstagare.

Några insatser för att sänka biljettpriserna i den regionala och lokala kollektivtrafiken kan vi dock inte förvänta oss. Dom fortsätter att skjuta i höjden. Det är bättre att svensken tar bilen eller flyget så att vi ökar utsläppen och får en varmare värld. Vi går tvärs emot i stort sett hela världen som istället satsar stort på att försöka locka bilister och flygresenärer till mer miljövänligt järnvägsresande. Här i vårt land var ju en av de första åtgärderna efter valet för den Brunblå sörjan sedan man fått makten att stoppa flera järnvägsprojekt och flytta fram andra.

Har man ingen skam?

» Äkta populism.

En åtgärd som inte kan kallas annat är ren populism är förslaget att sänka skatten på snus. Tänk vad populära Sverigedemokraterna blir när priset på en dosa snus sjunker!

Läs:
Dubblerat bidrag hyllas av länets flygplatser: Är en överlevnadsfråga. - SVT
Frankrike beskattar flyget för att finansiera tåget. - Landets Fria Tidning
Lägg inte fram budgeten med skedmatning. - Dagens Industri
Motstånd mot miljöpolitik växer i Europa i radikalhögerns spår. - Arbetaren
Skatten på snus sänks nästa år. - Svenska Dagbladet
Hjärnforskare kritisk till sänkt snusskatt. - Aftonbladet

Inga kommentarer: