fredag 29 september 2023

Tre små korta funderingar

» Kommunpolitik.

Jag ser i en notis i Helsingborgs Dagblad att SD-styrda grannkommunen Bjuv köpt ut fastighetschefen. Under ett år framåt ska dock skattebetalarna fortsätta betala lön till honom (totalt 720.000 kronor) utan att han behöver jobba. I somras fick tidigare bygg- och miljöchefen 8 månadslöner (500.000 kronor) när hon lämnade jobbet. I våras fick f.d. kommunikationschefen lämna till en kostnad på 525.000 kronor för skattebetalarna i Bjuv. En i våras, en i somras och nu en på hösten. Vems tur är det framåt vintern? Finns det några chefer kvar sedan? Vad händer i Bjuv?

» Hårda tag.

Sven tycker alltid en massa
Den styrande Brunblå sörjan lovade innan valet att med hårdare tag så skulle man ta slut på gängens våld. Hur gick det när man nu fått Makten och kan ta till de hårda tagen? Ja, inte har hårdare tag och hot om ännu hårdare tag fått någon positiv effekt än så länge. Tvärtom! Jag vill dock inte vara så elak så att jag lägger skulden på den Brunblå sörjan för det eskalerande våldet. Hur stor skuld till det ytterligare eskalerande våldet har det faktum att allt fler ledare nu sitter bakom lås och bom? Jag såg någon expert som förklarade varför sprängningarna är mycket kraftigare nu. De som gjorde bomberna sitter bakom lås och bom så nu är det klåpare som tillverkar! Kanske är det så att det faktum att fler oskyldiga drabbats beror på liknande. Allt fler sitter bakom lås och bom så nu är det klåparna som skickas ut! Hur stor skuld har den exceptionella mediebevakningen för att trigga fram hämndaktioner? Man kan fundera!

» Rätt dam på posten.

Jag såg att finansminister Elisabeth Svantesson gett en utredare i uppdrag att titta på hur fler som fuskar med folkbokföringen ska kunna straffas. Hon har ju god erfarenhet av ämnet. 2019 avslöjades att medan Elisabeth Svantesson var skriven i familjens fritidshus i Nora mellan 2014-2017 bodde resten av familjen i den nyinköpta bostadsrätten i Stockholm. Som av en händelse innebar detta att hon fick 50.000 extra i traktamente från riksdagen (dvs skattebetalarna) varje år. Hon bodde ju inte i Stockholm så hon fick extra kostnader när hon besökte resten av familjen och riksdagen. - "Jag har följt de lagar och regler som gäller för riksdagsledamöter" förklarade hon. De flesta riksdagsledamöter som avslöjades med att fiffla med folkbokföringen fick oftast tvärstopp i den politiska karriären. Men icke moderaten Elisabeth Svantesson som istället upphöjdes till finansminister och nu ska utreda folkbokföringsfusk! Intressant?

Inga kommentarer: