fredag 15 september 2023

Extra flaggdag

» En framgångsrik invandrarfamilj.

Idag firar tydligen familjeöverhuvudet för Sveriges mest framgångsrika invandrarfamilj att han nu under 50 år lyckats leva på bidrag från de svenska skattebetalarna. Tydligen har han dessutom lyckats få nästan 20 miljoner extra i bidrag i år för att fira att han levt på bidrag i 50 år.

Jag tycker vi ska vara glada över att det gått så bra för en invandrarfamilj, som dessutom hela tiden vägrat (fram tills nu) att få in något svenskt blod i familjen. Jag passade på under dagen att passera det minnesmärke som satts upp i Helsingborg där familjen Bernadottes anfader landsteg i Sverige när han kom hit som arbetskraftsinvandrare i början av 1800-talet. Maria Malmer Stenergards inkomstgräns för att få komma hit och jobba klarade han nog redan från början - om den hade funnits på den tiden. Men visst är det fascinerande att en invandrare som importerade sin fru och där hans arvtagare gjort exakt detsamma, alltså importerat sina fruar kan bli en så tydlig symbol för just Sverige. Jag tycker det tyder på något positivt, dvs att invandrare kan integreras och kallas för svenskar trots sina invandrargener. Sverigedemokraternas och andra rasisters tal om "folkutbyte" är totalt struntprat!

Fast faktum är att den stackars Knugen inte har så mycket med demokrati att göra. Jag tror att de flesta förstått att jag tycker det är dags att avskaffa monarkin. Det är otidsenligt att utse statschef baserat på vem som knu-ade med vem någon gång. Det är dessutom odemokratiskt på många andra sätt. I dagens diskussion om religionsfrihet och att "tvinga på" barnen religion och religiösa symboler så kan vi påpeka att Knugen måste enligt lagen vara kristen. Han får inte lov att byta religion eller ta sitt förnuft till fånga och deklarera att han inte tror på några av de religiösa sagorna. Fast vad som skulle hända om han ändå gjorde det vet jag faktiskt inte. Han står nämligen över lagen och kan inte dömas för något brott heller.

Avskaffa monarkin

På minnesstenen i Helsingborg står att den gamle Bernadotten valdes enhälligt till ny kung. Undrar hur många som fick rösta i den omröstningen? Man kan också undra vad som hade hänt den som tvekade hur han skulle rösta (för det var nog bara hannar som fick rösta). För övrigt står tydligen minnesstenen på fel ställe...

Apropå det här med att stå över lagen och inte kunna dömas för något brott så läste jag om Israels polisminister Itamar Ben Gvir. Sedan hans bil kört mot rött och krockat med en annan bil i en vägkorsning på väg till en TV-intervju började man i media i Israel att forska lite. Det visar sig att polisministern sedan han fick körkort för 23 år sedan dömts för trafikbrott 78 gånger och fått betala sammanlagt motsvarande 80.000 kronor i böter. Hans chaufförer berättar att han har för vana att kräva att man skulle köra för fort, köra om där omkörning var förbjudet, köra mot rött och rent allmän att strunta i trafikregler. Det är spännande att en man med den synen på laglydighet kan bli polisminister!

För övrigt har han varit i klammeri med rättvisan på andra sätt också för sina högerextrema åsikter och stöd till högerterrorister. Läs gärna och gör gärna en sökning på namnet rent allmänt.

Jag för min del lovar att aldrig mer kritisera att vår finansminister Elisabeth Svantesson fått fortsätta sin politiska karriär trots fifflande med folkbokföringen för att få mer traktamente och reseersättningar från Riksdagen.

1 kommentar:

Staffan sa...

Suveränt tyckeri, Sven!