måndag 23 april 2018

Världsbokdagen

» Dagens intelligenta citat

- "Världen har inte utsett dessa tre stater till att vara någon sorts världspolis."

Give peace a chance
Den här självklarheten, som alltså handlar om USA, Storbritannien och Frankrikes militära straffbombningar av Syrien, yttras av den ansedda svenska toppdiplomaten Hans Blix. Som Hans Blix så riktigt påpekar så är det ingen som har gett Donald Trump, Theresa May eller Emmanuel Macron något internationellt uppdrag att enligt egna bedömningar bestraffa andra länder. Efter de medvetna lögnerna om irakiska massförstörelsevapen för att motivera bombningarna och invasionen av Irak har vi lärt oss att man inte kan lita på någon av stormakterna. Dom är ständigt villiga att ljuga om detta gynnar deras egen sak. Det gäller Ryssland och det gäller USA och det gäller dom andra. Militära underrättelseväsen kännetecknas av ständiga lögner.

De stora vinnarna på de tre ländernas 2 miljarders fyrverkeri över Syrien var aktieägarna i de företag som levererar Tomahawk-missiler och liknande. Aktiekurserna i de berörda bolagen sköt i höjden med 20-30% dagen efter missilattackerna mot Syrien.

Som jag såg en vis man förklara. Förr tillverkade man vapen för att dom behövdes i krig. I dag krigar man för att kunna sälja fler vapen!

Give peace a chance!

Inga kommentarer: