tisdag 24 april 2018

Stackars Taxi-Uffe

» Något mindre oanständigt

Det har blivit panik i Högeralliansen. Centern har nämligen kommit fram till att humaniteten är viktigare än principerna. Centern har helt enkelt kommit fram till att dom ska stödja regeringens förslag om tillfälliga uppehållstillstånd för de ensamkommande afghanska killar som hann fylla 18 år under den långa väntetiden på beslut. Och som fått avslag eftersom dom hade blivit 18 år när dom äntligen fick ett beslut. Inte när dom kom och sökte uppehållstillstånd utan när Migrationsverket kommit fram till deras ansökan var dom alltså över 18 år. Nu vill regeringen ge dom en ny chans att få stanna kvar och göra färdigt sina gymnasiestudier.

Karta över Afghanistan
Problemet är inte att dom kan få stanna ett litet tag till innan dom utvisas till ett krigshärjat Afghanistan. Ett land där många av dom inte har något nätverk alls eftersom dom vuxit upp i flyktingläger i andra länder. Sverige har dock valt att sända signaler till andra som eventuellt kan vilja söka sig hit att ni kommer ändå inte att få stanna. Därför utvisas ungdomarna till ett livsfarligt terrorhärjat land. Det förslag som nu lagts fram, och som alltså Centern bestämt sig för att stödja, är egentligen inte tillräckligt.

Det intressanta är reaktionerna från de borgerliga "vännerna". Moderaten Tobias Billström konstaterar att: - "Det påverkar trovärdigheten för alliansen". Andra är mindre försiktiga. MUF:s ordförande Benjamin Dousa tycker att Centerpartiet själva ska betala kostnaden. Han bevisar därmed att han inte begriper ett dugg av vad det handlar om. Å andra sidan är det ju inget nytt för MUF. Alltså att inte begripa vad det handlar om!

Samtidigt har en undersökning som gjorts visat att stödet bland väljarna för en blocköverskridande regering efter valet är större än någonsin. Det handlar väl då främst om socialdemokratiska väljare och väljare i mitten som hellre ser ett samarbete S + C + L än att Sverigedumokraterna släpps in till köttgrytorna. En tidigare undersökning visade att M och Kd-väljare föredrog samarbete med Sd än med S. Jag står fast vid min tidigare teori om att vi efter valet troligtvis får en Mittenregering med Mittenpartierna Centern och Folkpartiet samt ett Socialdemokraterna som ju allt mer distanserar sig från vänsterpolitik. Eventuellt kan även Miljöpartiet ingå i det här samarbetet. Det här är något som Moderaterna skyr som pesten. Eftersom dom då manövreras ut bakvägen och förvandlas till inget annat än ett annat kverulerande populistparti i periferin tillsammans med Sverigedumokraterna.

Inga kommentarer: