lördag 28 april 2018

Arbetsmiljödagen

» En enkel fråga till Uffe

Jag såg att Moderaterna inlett en affischkampanj på temat att dom som har det bra ska få det bättre. Men jag har med anledning av detta en enkel fråga till någon ansvarig moderat!

På en av affischerna såg jag att man tyckte att det skulle löna sig mer att arbeta och inte leva på bidrag. Av påståendet på affischen så gissar jag att Moderaterna tycker att den som "lever på bidrag" idag tjänar mer än den som jobbar. Jag har full förståelse för att man på en liten affisch inte kan förklara exakt hur man menar utan man måste ta till den här typen av suspekta påståenden och slagord. Men kära moderater, någon kan väl klarlägga en del saker.

De sanna moderaterna
Vad är "bidrag"? Ingår även försäkringar i bidrag? Är det Sjukförsäkringen som ni tycker är för hög? Är det Föräldraförsäkringen som är för hög? Är det Arbetslöshetsförsäkringen som är för hög? Är det kanske pensionerna som är för höga? Är det kanske Handikappersättningarna som är för höga? Eller kanske Assistansersättning. Eller det är bara Försörjningsstödet (socialbidraget alltså) som är för högt? Kan ni vara snälla och berätta vilka "bidrag" det är som ska sänkas! Eller kanske det är så att man från Moderaterna vill att staten ska lägga sig i lönerörelsen och tvinga arbetsgivarna att höja lönerna? Eller det är kanske pensionsavsättningarna till VD:ar och andra välbetalda som ni tycker är för höga och kunde sänkas!

Eller det är bara ett sätt att göra en omskrivning av att den s.k. pensionärsskatten ska återinföras. Dvs att den som är sjuk, är gammal, är föräldraledig, är handikappad eller blivit gammal ska betala mer i skatt än den som jobbar. För det är ju just det ett jobbskatteavdrag innebär.

Snälla moderater! Kan ni inte berätta vad som ingår i "bidrag", och vilka "bidrag" som ska sänkas. Ni kan väl vara ärliga och berätta att ni tycker att den som är sjuk har det för bra, att den som går hemma och är föräldraledig lever lyxliv, att den som är arbetslös bara sitter och rullar tummarna medan det trillar in en förmögenhet på kontot varje månad. För ni menar väl inte på allvar att det är pensionärerna som har det för bra?

Säg som det är!

Eller kan det vara så, goda tanke, att ni i Moderaterna tycker att beskattningen av s.k. arbetsfria inkomster (kapitalinkomster) är på tok för låg och borde höjas? Då skulle det ju löna sig mer att jobba istället för att bara håva in räntor och utdelningar på förmögenheter som pappa och mamma tjänat ihop.

Inga kommentarer: