söndag 29 april 2018

I morgon ska det eldas

» Anständighet och brist på sådan

Jag har funderat en del över vad jag ska välja för ämne för dagens tyckeri. Jag var ett tag inne på att fortsätta på temat Jean-Claude Arnault, Horace Engdahl och Svenska Akademien. Läs gärna t.ex. Svenska Dagbladets genomgång av Kulturklubben Forum. Den skildrar bland mycket annat hur flera vittnen berättat om Arnaults tafsande på Victoria Bernadotte (Hovet väljer att inte kommentera vittnesuppgifterna). Vi får också veta att nämnda Horace Engdahl av Hovet fått i uppdrag att se till att Victoria Bernadotte inte lämnades ensam med Jean-Claude Arnault (något som Hovet varken vill bekräfta eller dementera). Men ju mer jag funderar på saken så kommer jag fram till att välja detta som ämne för dagens tyckeri vore att sparka på någon som redan ligger. Dom ska lämnas där dom ligger för att fundera över sin framtid!

Istället väljer jag att ge beröm till ett par folkpa... f'låt liberala riksdagsledamöter! Jo, jag tänker faktiskt ge beröm till ledamöter i Riksdagen som kommer från ett borgerligt parti. Det här citatet kanske kan förklara vad det handlar om:

Älska din nästa
- "Därför vi har haft ett system som har fallerat, och det har slagit hårt mot enskilda människor. Och när systemen faller, då ska vi värna människan, individen och inte systemen."

Sagt av den liberala riksdagsledamoten Christina Örnebjär, som är en av de liberaler som i Riksdagen planerar att tillsammans med Centerpartiet rösta för Regeringens förslag om att ge en grupp ensamkommande flyktingar från Afghanistan en andra chans att få gå färdigt sina gymnasiestudier.

Det handlar alltså om ungdomar som eftersom Migrationsverket inte hunnit med deras ansökningar i tid så har dom när beslut äntligen kommit hunnit bli äldre och därför omfattas av andra regler än vad som gällde när dom sökte. Dom har alltså fått avslag just eftersom Migrationsverket inte hunnit med att fatta beslut i tid. Centerpartiet och uppenbarligen ett par liberaler har fortfarande lite anständighet kvar i kroppen. I motsats till en grupp rädda populister inom resten av högerborgerligheten (m+kd+sd).

I dom här grupperna har det istället spritts både den ena och den andra lögnen i jakten på att komma åt de som har förmåga att ställa upp för medmänskligheten och anständigheten. Annie Lööf har blivit utsatt för en riktigt vidrig kampanj av de rädda rasistiska högerhatarna på nätet - som Katerina Janouch. Till och med Miljöpartiets Gustav Fridolin gick ut och försvarade Annie Lööf mot vidrigheterna. Något som bland annat fick Adam Cwejman i Göteborgs-Posten att i en ledarartikel gå till angrepp - mot Gustav Fridolin! Inte en stavelse om Katerina Janouch och andras vidrigheter.

Visst är världen ibland lustig. Nä förlåt, lustig är fel ord. Det är snarast så att jag skäms över en stor del av svenskarna!

Inga kommentarer: