onsdag 11 april 2018

O P S

» Syndabockar offrade

Aftonbladet berättar att hela styrelsen för Karolinska sjukhuset har avsatts. Svenska Dagbladet berättar att hela styrelsen för Karolinska sjukhuset har avgått. Observera att det är en viss gradskillnad i ordvalen. Fast effekten av det hela är att Karolinska Sjukhuset i Stockholm har fått en helt ny styrelse.

Moderaterna
Varför händer då detta? Kan det vara så att skandalen Nya Karolinska Sjukhuset behöver en syndabock? Tydligen har den borgerliga majoriteten i Stockholms län nu insett att skandalen är så svår att man måste ha en syndabock så att inte allt för mycket av skandalen fastnar på dom. Alltså får den gamla styrelsen offras.

- "Ett välskött landsting kan låna pengar billigare än ett företag. Landstinget borde självt ha stått för upplåningen och låtit upphandlingen handla om själva bygget."

Så skriver den borgerliga majoriteten i Stockholms Län i ett debattinlägg i Dagens Nyheter. Kanske har man insett det vansinniga i just hela principen med ett OPS-avtal! Offentlig-privat samverkan innebär just det, att byggherren står för allt - inklusive finansieringen. Men det var faktiskt den borgerliga majoriteten som bestämde detta, inte ledningen för Karolinska sjukhuset. Detta trots protester från oppositionen. Det var den borgerliga majoriteten under ledning av Moderaterna som valde ett OPS-avtal, som valde att gå vidare med upphandlingen trots att det bara fanns ett enda bud - Skanska. Jag tycker faktiskt att det är fult att smita från ansvaret på det här viset. Fy på er! Men det är ju bra att man i efterhand inser att det var fel.

Byt ut hela styret i länet!

Inga kommentarer: