lördag 21 april 2018

Jag älskar moderutter

» Förbudssverige

Som fortsättning på gårdagens funderingar på temat att verkligheten överträffar dikten så ser jag nu att Moderaterna bestämt sig för att det ska till ett landsomfattande förbud mot tiggeri. Det vill säga det ska vara förbjudet att tigga för sin försörjning. Jag för min del har inte riktigt förstått vad det är som är så störande eller hemskt med tiggeri. Blir dom upprörda över att människor är villiga att förnedra sig på det viset? Tycker dom att det är hemskt att bli påminda om att det finns människor som är fattiga?

De sanna moderaterna
När människor i allmänhet är upprörda använder man motiv som att tiggarna utnyttjas av människosmugglare. Men, detta är redan förbjudet och dom som begår den typen av brott ska straffas för detta (och straffas redan i dag för det). Men den som utnyttjas är väl inte den som ska straffas?

Andra sprider myter om hur rika dessa "tiggare" är. Uppenbarligen tror dom att man blir jätteförmögen på att tigga. Då har dom uppenbarligen inte kollat hur många slantar det ligger i en bössa. Sedan finns det ju då slutligen dom som tycker att tiggare är påträngande och i vägen. Själv tycker jag inte alls att tiggarna är i vägen eller påträngande. Dom är nästan alltid väldigt försynta, dyker inte på den som passerar och sitter försiktigt in mot kanten. Påträngande och i vägen kan däremot olika tillfälliga försäljare och liknande vara som sätter upp stånd eller bord på olika ställen.

Det är en skam att människor befinner sig i en situation där dom väljer tiggeri. Det är tveksamt om de här länderna (främst Rumänien) som inte kan lösa diskrimineringen av romer ska ha rätt att fortsatt vara medlemmar i EU. Dvs länderna får se till att lösa situationen för sin romska befolkning om dom vill fortsätta vara medlemmar. Men att förbjuda människor att tigga är en omöjlig lösning. Polisen är för övrigt inte förtjusta i nya arbetsuppgifter. Dom har faktiskt viktigare saker att göra än att jaga människor som sitter diskret i en hörna med en mugg framför sig.

Tiggeri är förnedrande och ska naturligtvis försvinna. Men man kan inte förbjuda fattigdom. När moderater vill förbjuda handlar det helt enkelt om att deras väljare inte vill bli påminda om att det finns fattiga människor när dom ska in och köpa kvällens kalvstek.

För övrigt såg jag att den som tigger för sin försörjning ska dömas till böter! Hahahahahahahahaha!

Inga kommentarer: