söndag 8 april 2018

Romernas internationella dag

» Sju intelligenta slutsatser en vanlig söndag

Det händer hela tiden väldigt mycket. Saker som jag på min blogg väldigt gärna skulle vilja kommentera och tycka till om. Men ibland blir det för mycket. Jag kan inte blogga om allt. Tycka till om allt kan jag, fast det är kanske inte rimligt att skriva hur mycket som helst om allt. Så ibland blir det bara korta tankar om olika företeelser. I dag har jag samlat ihop sju sådana. Mycket intelligenta tankar som egentligen alla borde hålla med om. Men, tyvärr är det inte så.

¤ 1.   Vilken tur. I Münster i Tyskland körde en bil i hög fart rakt in i en fylld uteservering. Minst 2 personer dödades och ett stort antal personer blev skadade, flera har fått livshotande skador. Mannen bakom ratten begick efter dådet självmord. Första nyhetsrapporterna talade om ännu ett nytt terrordåd. Men efter ett litet tag stod det klart att gärningsmannen var inte muslim utan en helt vanlig tysk - med psykiska problem. Vilken tur, då var det ju inget terrordåd, för det måste det ju vara en muslim som gör! Nyhetsrapporteringen blev mindre intresserad.

¤ 2.   Dyra pennor. För några dagar sedan rapporterades det att polisen skulle få ett ytterligare anslag på 500 miljoner kronor för materialinköp. Ungefär samtidigt läste jag en notis som berättade att polisen under de tre senaste åren "förbrukat/försnillat" kulspetspennor för 511 miljoner kronor! Det är polisens inköpschef som slår larm. Det är pennor för drygt 19.400 kronor i timmen, dygnet runt och året runt. Vad är det för pennor dom använder? Engångspennor från Parker?

¤ 3.   Det är valår. Ja, det är inte bara ett konstaterande. Det är också rubriken på en annons i dagens reklambilaga i morgontidningen om vår hälsa. Det är nätdoktorn "Min Doktor" som tydligen oroas över kritiken och eventuella kommande begränsningar i deras affärsidé. Själv tycker jag att det är helt självklart att man inte ska kunna skriva ut receptbelagd medicin eller sjukskriva någon utan att ens ha träffat patienten. Bara baserat på ett telefonsamtal. Fast då går det ju inte att tjäna slantar på verksamheten förstås. Men det är ju valår, så det gäller att övertyga väljarna.

¤ 4.   Det är valår - igen. I samma hälsobilaga annonserar Kristna Friskolerådet för att försvara rätten till kristna friskolor. Bland annat får vi veta att "hela kristendomens historia har präglats av viljan att göra gott i samhället". Det var väl antagligen det som präglade allt från Korsriddarnas mordräder via krigen mellan olika kristna åsikter till kristna sekters verksamhet i dag. Helt självklart har vuxna människor rätt att välja om dom vill tro på det övernaturliga. Men, barn ska inte i skattefinansierade skolor bli indoktrinerade till något sådant. Håll religionerna utanför skolan! Punkt!

¤ 5.   Det är underligt. Här i Skåne har verkligen våren anlänt med ett rejält dunder. Som vanligt blir man förundrad över att man trots den tekniska utvecklingen fortfarande inte lyckats konstruera en ljuddämpare till motorcyklar som fungerar! Tänk att det ska vara så svårt att få ihop en sådan utrustning. Ett tips till våra innovatörer är att experimentera fram en fungerande ljuddämpare till motorcyklar. Det måste ju finnas en enorm marknad för detta. Eller?

¤ 6.   Blå-grön röra. I grannkommunen Helsingborg är det en Blågrön röra som styr. Senare år har bland annat präglats av ett antal privatiseringsskandaler. I dagens Helsingborgs Dagblad berättar man om sparbeting i skolan: - "Alla budgetar måste vara i balans även om kvalitén påverkas" är det direktiv som gått ut till skolorna. Prognosen för skolorna är ett underskott på 30 miljoner, så nu återstår bara att sparka lärare och annan personal. Blågrön röra! Undrar hur skoltalibanen Jan Björklunds partikamrater ska förklara det här för chefen?

¤ 7.   Hur förklarar du det? I ett debattinlägg går den kristdemokratiska EU-parlamentarikern Lars Adaktusson (han som förr satt i TV i många år och opartiskt kommenterade svensk politik), tillsammans med partikamraten Lars Thunberg från Helsingborg ut och klagar på att vad dom betecknar som antisemitiska grupper fått statsbidrag i Sverige. Jag tycker Lars Adaktusson ska sopa rent framför sin egen dörr innan han yttrar sig. I dag är det val i EU-landet Ungern. Ett land som är präglat av just antisemitism, förutom korruption med EU-pengar och allmänt främlingshat. Det är just Lars Adaktussons partikamrater i Ungern som styr landet och utnyttjar antisemitismen och främlingshatet för att undvika debatt om korruptionen med EU-pengar. Styrande Viktor Orbáns Fidesz är medlemmar i samma konservativa parti i EU-parlamentet som Kristdemokraterna och Moderaterna. Jag tycker att Lars Adaktusson ska vara tyst så länge han fortsätter att passivt stödja Viktor Orbáns fortsatta antisemitism och obstruktion mot EU:s lagar och regler. Lars Adaktusson är skicklig som inte ens lyckas nämna Ungern i sitt debattinlägg.

Inga kommentarer: