torsdag 5 april 2018

Politik är kul

» Du borde blivit orolig Stefan

När Jimmie Åkesson hävdar att Socialdemokraterna står närmare Sverigedumokraterna när det gäller migrationspolitiken än vad en samlad Högerallians gör så borde Stefan Löfven verkligen börja fundera och bli orolig. Har vi gjort något fel? Det borde vara Stefan Löfvens första reaktion. Tyvärr är det inte så.

Sedan är det naturligtvis så att det hela bara är taktik från Jimmie Åkesson. När han hotar med att fälla en eventuell Högeralliansregering så handlar det naturligtvis om en vilja från Jimmie Åkesson att göra klart för Ulf Kristersson att han inte ska ta Jimmies röster för givna. Han säljer sig inte till Högeralliansen utan en motprestation.

Men!

Stefan Löfven borde verkligen dra öronen åt sig när Jimmie Åkesson hävdar att Socialdemokraterna har en bättre Migrationspolitik och står Sverigedumokraterna närmare än vad Högeralliansen gör. Blir du inte orolig Stefan? Börjar du inte fundera på om den socialdemokratiska högergiren inom flyktingpolitiken gått fyra steg för långt?

Som sagt, så är det trots allt egentligen bara taktik från Jimmie Åkesson. Ulf och Ebba ska inte känna sig säkra på SD:s stöd. Det är detta Jimmie vill ha sagt. Han kommer att kräva motprestationer för sitt stöd. Hur som helst så har Ebba egentligen större bekymmer än att försäkra sig om SD:s stöd. Risken för att Ebba Busch Thor får se sig om efter nytt jobb efter valet är stor. Det är här vi kan hitta förklaringen till att hon accepterat att plocka in Bert Karlsson i valteamet. Bert "Hoppa Hulle" Karlsson försöker göra sig till äktenskapsförmedlare mellan Ebba och Jimmie. Bert är ju Bert. Kom inte och säg annat än att svensk politik är spännande.

Ebba

Hur det går efter valet har vi ingen aning om. Vad som händer kommer till stor del att avgöras av vilka partier som kommer in i Riksdagen och vilka partier som åker ut. Mitt grundtips är fortfarande att vi får tre block efter valet. Ett högerblock med M + Kd + Sd, ett mittenblock med S + C + L + Mp och ett vänsterblock med V + Fi. Vilka av dessa partier som kommer in i Riksdagen och vilka som hamnar utanför kommer sedan att avgöra hur en regering ser ut.

Inga kommentarer: