fredag 6 januari 2017

Viktigt och mindre viktigt

» Vår sjuka värld

Fästningen Europa
I går hade jag lite funderingar över det faktum att förra året sattes det ett nytt tragiskt rekord i och med att mer än 5.000 flyktingar drunknade på Medelhavet på sin flyktväg från krig, död, terror, diktatur och svält till Europa. Ett Europa som blivit allt mer ovilligt att ställa upp för människor på flykt. Ett Europa som i allt större utsträckning byggt murar för att förhindra människor att kunna ta sig hit. Ett Europa som betalt diktaturens Turkiet för att förhindra flyktingar att kunna ta sig vidare till Europa. Ett Europa där våra politiker kämpar för att vara allra skickligast på att bygga just dessa murar och stängsel för att stoppa människor på flykt.

Men, vi saknar inte pengar. Vi har råd. I dagens Aftonbladet läser jag om senaste trenden, att tatuera ögonbrynen så att dom blir lite mer fylliga. För 4.000 kronor kan du få "vackrare" ögonbryn! Det är ju faktiskt väldigt viktigt hur ögonbrynen ser ut.

Det rör väl inte mig att människor dör på flykt. Bara jag kan få mina ögonbryn vackra! För övrigt var invandringen till Sverige förra året den lägsta på 7 år.

» Seriös nyhetsjournalistik

Jag kan med glädje meddela att vår drottning Silvia Bernadotte har tillfrisknat snabbt från sin förkylning som tvingade henne att läggas in på sjukhus för några dagar sedan. Tillfrisknandet har gått så fort att hon redan med delar av resten av familjen kunnat åka på en liten rekreationssemester till de schweiziska alperna. Hon har kunnat ge sig ut och njuta av det vackra landskapet och gör vandringar i alperna. Det är väl skönt att tillfrisknandet har gått så fort att det funnits tid och pengar för ett litet besök i en av lyxorterna i Schweiz alper. Observera att "lyxort" inte är mitt ordval utan tidningen Expressens val av beskrivning för att berätta det sensationella att prinsessan Madeleine stöttar sin mamma Silvia efter sjukdomen. Tänk vilken sensation att dottern stöttar sin tidigare förkylda mamma! Det är underligt att man från Expressen inte stoppade pressarna och gav ut en extraupplaga av tidningen med denna sensationella nyhet. Observera att rapporteringen om alpvandringar och resa till "lyxorten" i Schweiz behandlas i andra artiklar.

För egen del måste jag säga att det hade varit en större sensation om INTE dottern Madeleine hade stöttat sin mamma Silvia. Snarare får det hela ses som ännu ett exempel på den vidriga och rojalistiska snuttejournalistik som media ägnar sig åt när det gäller Knugahuset. Som journalist, får man uppdraget att skriva en sådan här artikel som straff för att man inte städade upp i personalköket? Eller för att man kom försent till jobbet en dag? För det måste väl ända vara någon form av straffkommendering för en journalist?

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag
inte samlag

Inga kommentarer: