måndag 9 januari 2017

Ny arbetsvecka

» Sven Tycker hade rätt

FRA
I går tvingades jag medge att jag hade fel för några dagar sedan. Man ska inte vara för stolt för att medge om man hade fel. Så är det, ibland drar man felaktiga slutsatser, ofta i samband med att man inte har tillgång till all information.

Men, i går hade jag också alldeles rätt. Jag ifrågasatte ju medias hysteri över att det uppgavs göras 10.000 nätattacker mot Sverige varje månad. 10.000 attacker på en månad innebär en attack var fjärde minut, dygnet runt, 7 dagar i veckan, vecka efter vecka. Jag undrade helt enkelt hur SÄPO räknade. Jag var inte ensam om att försöka ha båda fötterna på marken. Computer Sweden tyckte också att det lät lite väl drastiskt. Så CS kontaktade FRA, som låg bakom informationen. Då framkommer att det inte alls var så dramatiskt som det låter. Det är inte "attacker" det handlar om utan "IT-aktiviteter" rent allmänt. Precis som jag trodde. Det var media som ville ha riktigt svarta rubriker. Ta ner hysterin på jorden och tänk efter före!

» Är det vård eller våld som gäller?

Älska din nästa istället
Svenska Dagbladet och Aftonbladet har i ett gemensamt projekt granskat nätpedofilers nedladdning av grov barnpornografi. Allt baserat på arbete som tidigare den norska tidningen Verdens Gang gjort. När man läser beskrivningar av vad den här typen av filmer kan innehålla blir man illamående. Jag är ingen moralmänniska, jag ser inget moraliskt förkastligt i "seriös" erotik. Sker inspelningar utan tvång och våld är det helt upp till "konsumenten" att avgöra om det är något att titta på eller inte. Det ska inte andra lägga sig i. Men det här handlar om något helt annat. Det är inte erotik, det är sjukt våld. De som spelar in den här typen av filmer förtjänar inget annat än.... De som konsumerar vidrigheterna är direkta medbrottslingar. Det är uppenbart att lagstiftningen inte räcker till om straffen ligger på de nivåer som beskrivs. Jag kan dock inte komma fram till om det är min moraliska filosofi att våld aldrig löser problem som ska ta överhanden eller min spontana tanke att ett lämpligt straff är kastrering med sekatör följt av inlåsning på livstid. De människor som känner någon form av upphetsning av att se den här typen av vidrigheter är ju inte friska. Dom har ju en hjärna som är svårt skadad. Kan vård förutom strängare straff ha någon effekt? Hur jag än försöker att se mig själv som en modern människa som inte tror på våld så är det trots detta vad en sekatör kan göra som ständigt dyker upp. Men det gör ju även mig till en vidrig människa. Det är inte normalt att njuta av våld, det är ett sjukt beteende!

Inga kommentarer: