måndag 23 januari 2017

Det finns mycket alternativ fakta

» Alternativ fakta

Senaste nytt från den Trumpianska alternativvärlden är begreppet "ALTERNATIV FAKTA". När den nya makthavaren i Vita Huset inte vill acceptera att det var färre som live ville se när han blev president än vad som hade varit och tittat på när Barack Obama hade blivit president så presenterades begreppet "Alternativ fakta" som förklaring till att Donald Trump fortfarande hävdade något helt annat än vad TV-bilderna kunde visa. Alternativ fakta är en ny spännande bortförklaring till vad som helst som inte passar vår egen verklighetsuppfattning. Alltså kan vi t.ex. konstatera att Donald Trump egentligen inte vann valet (det gjorde han ju faktiskt inte). Vi kan konstatera att USA är en krigshetsande diktatur. För att inte tala om att Donald Trump faktiskt egentligen inte är något annat än en homosexuell sexförbrytare som borde spärras in.

Ja, någon sådan alternativ fakta i varje fall!

» Om olika människors värde

Tillsättningen av Donald Trump som president i USA har släppt lös de värsta extremisterna i Israel. Jag hörde på radion ett inslag från en av de israeliska bosättningarna som byggts på ockuperad palestinsk mark och som alltså tränger bort de palestinier som redan bor och verkar på platsen. Det här är grupper som alltså kallar Barack Obama för "den där muslimen Obama" när dom ska komma på den värsta förolämpning dom kan komma på. Grupper som tycker att det är helt rätt att tvinga bort palestinier eftersom israeler har större rätt till mark och boende. Grupper som uppenbart anser att hela Västbanken i själva verket är en del av en judisk israelisk stat. Dom palestinier som bor där (palestinier är både muslimer och kristna) har bara att välja mellan att antingen bo kvar som en andra klassens medborgare eller bara försvinna så att man slipper dom i Israel. Det är de här grupperna som till stor del styr staten Israel och som nu vädrar morgonluft. Det är grupper som helt enkelt anser att människor har olika värde, själva står dom över alla andra.

En annan som uppenbarligen tycker att vissa har rättigheter som inte andra har är företaget Fingerprints förre vd Johan Carlström som sedan tidigare är misstänkt för en hel del tvivelaktiga affärer i bolaget han var vd för. Nu har han och en kollega häktats för ännu fler tvivelaktiga affärer. Det är bra att Ekobrottsmyndigheten håller ett öga på de som tar sig rättigheter som i slutändan går ut över andra. Affärsmän som uppenbarligen anser att dom är så bra affärsmän att dom har ett högre värde än andra och därför att rätt att göra affärer som är ytterst tveksamma.

Slutligen kan jag ju inte låta bli att tycka några rader om det faktum att Donald Trump fortsätter att vägra offentliggöra sin skattedeklaration. Trots att flera hundra tusen amerikaner skrivit under namninsamlingar och krävt att han ska offentliggöra sin deklaration (som alla tidigare amerikanska presidenter i modern tid gjort) så vägrar Donald Trump att offentliggöra sin egen deklaration. Många hävdar att Donald Trump inte betalt något skatt alls de senaste 18 åren. Wikileaks har lovat att offentliggöra inkomstdeklarationerna om någon sänder över handlingarna till dom. Själv kan jag bara se en anledning till att Donald Trump vägrar göra som hans företrädare gjort - han har något att dölja. Alltså kan vi konstatera att det troliga är att Donald Trump verkligen har smitit undan att betala skatt i 18 år. Så jag förstår att han inte vill att detta ska bli allmänt känt. Vi har ju alla lite olika värde, och allra högst värde har Donald Trump.

» Våra broilerpolitiker

Vet ni vilken av de svenska partiledarna som verkligen är en broilerpolitiker? En person som ALDRIG haft något annat jobb än att vara politiker? Jo, Sverigedumokraternas Jimmie Åkesson. Han är typexemplet på en professionell broilerpolitiker. Jag tycker att vi alla enas om att göra en insats för att göra honom arbetslös så att han tvingas prova på ett annat yrke en period!

Ingen lyckades väl undgå uppståndelsen när det visade sig att SSU:s ordförande tagit taxi från Folk och Försvar konferensen i Dalarna och ner till Stockholm. Ett korkat beslut av honom, men där jag faktiskt undrar om uppståndelsen verkligen låg i paritet med allmänintresset. I huvudsak var väl det hela trots allt en fråga mellan honom och SSU som förening. Jag undrar hur många av näringslivets höjdare, militära höjdare och andra sorters höjdare som själva tog kollektivtrafiken tillbaka till Stockholm?

Men, på tal om taxiresor, så ser jag gammal statistik som visade att av riksdagspartierna ledde Sverigedumokraterna överlägset taxiligan för några år sedan. Undrar om det gäller fortfarande? Dom hade då verkligen klippkort på taxi. Undrar om det ändrats? Tvivlar!

För övrigt ser jag att ett mycket bra lagförslag är på gång. En karenstid för ministrar och statssekreterare som ska gå innan dom har rätt att gå vidare till välbetalda jobb inom näringslivets lobbyorganisationer och liknande. Det var verkligen på tiden att denna lagen införs. Det är många f.d. politiker / statssekreterare som fått ytterst välbetalda jobb för grupper som varit villiga att betala bra för den kunskap och kontakter som dom tar med sig från de politiska korridorerna. En karenstid är vanlig i många länder.

Inga kommentarer: