fredag 27 januari 2017

Hemtjänstens dag

» Egentligen inget att skratta åt

USA:s nyvalda president Donald Trump ger mycket lätt upphov till hånskratt. Men, om vi ska vara ärliga, är han inget att skratt åt. Det här är på fullt allvar och vi borde börja bli rejält skrämda av hans eskapader. Jag har många gånger redan hunnit använda ordet "Pajas" om honom. Men Donald Trump är ingen pajas. Han är en livsfarlig dåre. Det faktum att en påstått stor demokrati utsett honom till president visar att landets demokrati inte fungerar.

Donald Trump
Även i USA börjar skräcken sprida sig. Jag såg i dag att en stor grupp erfarna högt uppsatta tjänstemän på Utrikesdepartementet sagt upp sig. Dom har jobbat under både republikanska och demokratiska presidenter. Men att arbeta under Donald Trump, att ta ansvar för den politik han twittrar fram kan dom inte tänka sig. Dom ger upp! Att twittra oförskämdheter mot ett grannlands president tyder på en total brist på omdöme. Att förolämpa den ene allierade efter den andra gör vår värld farlig. Det är denna man som bestämmer över de flesta kärnvapnen på vårt jordklot.

Bland dagens trumpifierade skandaler får vi lägga uttalandet från Donald Trumps närmaste man, hans chefsstrateg Steve Bannons syn på medierna. - "De förstår sig inte på vad som händer i landet och de fattar fortfarande inte varför Donald Trump vann presidentvalet. Medierna borde känna sig förödmjukade och besvärade. De borde hålla tyst och bara lyssna ett tag. Citera mig på det." säger Steve Bannon. Jag tycker att Donald Trump verkar uppföra sig som Nordkoreas Högste ledare Kim Jong-un som ju inte heller kan förstå hur någon kan vara kritisk. Han är ju själv gudomlig, och det borde ju alla begripa.

Från USA rapporteras att George Orwells 1984 helt plötsligt rusat upp i toppen på bokförsäljningslistorna. Man kan undra vad det är som gjort den så populär att läsa?

» Som väntat

Förra året anmälde jag SVT:s program "Året med kungafamiljen" till Granskningsnämnden eftersom jag inte anser att programmet är opartiskt utan istället ett propagandaprogram för en viss åsikt i ett kontroversiellt ämne. Programmet är ju inget annat än ett propagandainslag för Monarki och Kungahuset. Jag hade dock inte förväntningar att det skulle leda till något. Hur som helst så har jag i dag fått svar:

"Tack för din anmälan mot SVT1, Året med kungafamiljen 2016
En ordförande i granskningsnämnden har läst din anmälan och beslutat att den inte ska leda till en granskning.

Skälen för ordförandens beslut
Anmälningar och synpunkter från allmänheten är viktiga som underlag för nämndens tillsynsarbete. Enligt Myndigheten för press, radio och tv:s instruktion ska nämndens granskning främst avse de anmälningar vars prövning bidrar till effektiv kontroll och en god efterlevnad av gällande regler. Frågor av principiell betydelse eller som berör en enskilds personliga intressen eller liknande intressen för företag ska dock alltid prövas. För att effektivt utnyttja myndighetens och gransknings­nämndens resurser behöver nämnden prioritera vissa anmälningar. Detta innebär att alla anmälningar inte kan prövas.

Beslutet är inte överklagbart
Granskningsnämndens beslut får inte överklagas. Det framgår av 20 kap. 6 § radio- och tv-lagen.

Vid frågor vänligen kontakta oss på: registrator@mprt.se.

Med vänlig hälsning
Registraturen

Är det någon som vill vara vänlig att berätta för mig VARFÖR man egentligen beslutat att inte granska min anmälan? Det står att "Frågor av principiell betydelse eller som berör en enskilds personliga intressen eller liknande intressen för företag ska alltid prövas". Men inget om varför programmet INTE ska prövas. Mer än att man måste prioritera. Men, då får man väl berätta varför detta INTE ska prioriteras.

Hur som helst så är jag inte förvånad.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Mer från den omoraliska världen

Bland de senaste rapporterna om fiffel och båg kan vi läsa om f.d. moderatpolitikern Lars Askling i Örebro som nu åtalas för att ha lurat Örebro stad på 350.000 kronor.

Anders Borg
Samtidigt berättas i dag att även förre moderata finansministern Anders Borg nu är misstänkt för mutbrott. Misstankarna är en del av utredningen mot finansmannen Fredrik Lundberg som bland annat är ordförande i skogsbolaget Holmen. Skogsbolaget har regelbundet bjudit in de fina vännerna och kompisarna till lyxjakt i Holmens skogar. - "Näringslivet är som en liten ankdamm" kommenterade en ekonomijournalist det på radion. Det här är vänner som lever sitt liv på en annan nivå än vanligt folk och där lyxliv och bjudliv är något helt naturligt. Alltså tycker man inte att det är mutor. "Så har vi alltid gjort". Toppdirektörerna, styrelseledamöterna och de högsta politikerna är goda vänner. Tjänster och gentjänster är väl helt naturligt resonerar man. Det kan väl inte vara brottsligt?

» En ny framgång för Jimmie

För övrigt kan vi notera att Moderaterna tackat jag till en inbjudan från Sverigedumokraterna. Vilket naturligtvis är ännu en propagandaseger för Jimmie Åkesson och Sverigedumokraterna. Det står klart att Anna Kinberg Batra gjort sitt val. I valet mellan sina borgerliga kollegor i Centern och Liberalerna eller Sverigedumokraterna har man i och med detta valt allierad. Vinnare är Annie Lööf och Jimmie Åkesson. I en demokrati har vi rätt att välja. Och Anna Kinberg Batra har nu valt att söka samarbete med den yttersta högern i form av Sverigedumokraterna eftersom detta är mer attraktivt än att söka samarbete med mitten i form av Socialdemokraterna, Centern och Liberalerna. AKB har gjort sitt val, nu är det väljarna som ska göra sitt val.

AKB loves JÅ

Vårt nya kärlekspar

Inga kommentarer: