torsdag 12 januari 2017

5-års jubileum

» Sju tyckerier på en dag

* USA placerar 3.000 soldater, 80 stridsvagnar och ytterligare krigsmaterial i NATO-länder bara några mil från den ryska gränsen. Något som Ryssland ser som ett hot mot rysk säkerhet. Men sådant behöver man nog inte bry sig om.

* På Aftonbladet Kultur ställer Jan Scherman under rubriken Nickedockorna i Sälen den intressanta frågan hur det kommer sig att en svensk myndighet (FRA) släpper uppgifter om nätattacker mot Sverige precis i samband med konferensen Folk och Försvar i Sälen. FRA är en myndighet som har skyldighet att kontinuerligt hålla våra styrande informerade. Inte att släppa rapporter vid strategiskt viktiga tillfällen. Jan Scherman funderar också över hur media (och politiker) helt okritiskt sväljer alla uppgifter som passar in i mönstret. Det där att media ska granska kritiskt har media glömt av. Det var amerikanska säkerhetsorgan som hävdade att Irak hade massförstörelsevapen. Något som resulterade i en invasion - som visade att uppgifterna var falska. Om man hade medvetet fel (för att kunna motivera en invasion för att rädda tillgången på oljan) eller om man verkligen hade fel har väl aldrig riktigt klarlagts. Man ska ALDRIG okritiskt lita på spionorganisationer (varken ryska, amerikanska eller svenska), det kan finns många olika skäl till varför man hävdar något. Svenska rapporter inför Folk och Försvarskonferensen har som syfte att tvinga fram mer pengar till grönrockarna att leka med. Det är väl därför ÖB dyker upp i nypressad kamouflagedress! Så han kan gömma sig om det visar sig att dom ljuger?

* Vi kan notera att arbetslösheten sjunker, antalet nya jobb är det högsta och varslen de lägsta sedan före finanskrisen och sysselsättningsgraden är den högsta någonsin inom hela OECD. Vi pratar alltså om Sverige, för de som inte kunde tro något sådant när dom lyssnat på borgerliga politiker.

* Den borgerliga propagandasmedjan Den nya Välfärden satte in en annons i Dagens Nyheter och uppmanade de borgerliga partierna att acceptera stöd från Sverigedumokraterna för att fälla regeringen. Sedan undertecknade man annonsen med medlemsföretagens namn. Fast man glömde att fråga företagen om dom vill underteckna den aktuella annonsen. Det visade sig att en hel del inte alls ställde upp på uppmaningen. Nu får man krypa till korset och erkänna att man trampat i klaveret. En intressant fråga är i vilken utsträckning nuvarande medlemmar vill fortsätta finansiera annonsering med liknande SD-vänliga budskap.

* När vi ändå är inne på det nya, snabbt växande, gosandet mellan moderater och sverigedumokrater så blir vi påminda om detta genom den moderata riksdagsledamoten Katarina Brännström som hyllade Jimmie Åkessons insats i partiledardebatten.

* Jag missade (eller slapp kanske jag ska säga) i går höra Anna Stockholmare är smartare än lantisar Kinberg Batra upprepa sin lögn om 1 miljon bidragstagare i Sverige. För att få ihop en så hög siffra måste hon räkna med alla som fötts handikappade, råkat ut för olyckor, blivit förkylda eller förlorat sitt jobb. Men det är ju, som jag sagt tidigare, traditionell moderat politik. Sjuka väljer att bli sjuka, handikappade väljer att bli handikappade och arbetslösa väljer att bli arbetslösa. Alltså blir dom friska och får jobb bara dom med olika straff tvingas till detta. Dessutom blir det inte ens en hel miljon ens om man räknar på moderat vis. Det var förresten ungefär lika många under Högeralliansens skräckvälde.

* En av borgerlighetens propagandamegafoner är Skattebetalarna. En organisation vars enda lösning på alla problem är - Sänk skatten. I ett debattinlägg i Expressen är Skattekverula... f'låt Skattebetalarnas vd Christian Ekström ytterst kritisk mot att Skatteverket gör det möjligt för de som har mycket enkla deklarationer utan några tillägg och som skaffat digital brevlåda och deklarerar via nätet att få sin eventuell överskjutande skatt utbetald innan påsk. Eftersom det är just de enkla deklarationerna som kan få pengarna snabbt så är det ju orättvist mot de som har en massa avdrag och annat som måste kontrolleras. Dom får inte pengarna lika snabbt. Hur man ska lösa det förstår jag dock inte. Det är ju just genom att allt sker digitalt och utan ändringar som det går att göra snabbt. Antagligen menar Skattekverula... f'låt Skattebetalarna att de med enkla deklarationer ska få vänta på sina pengar tills även de med krångliga deklarationer får sina deklarationer färdiga. För övrigt är jag alltid skeptisk till när "föreningar" har en vd. Det hör hemma i företag, inte i föreningar.

Inga kommentarer: