lördag 21 januari 2017

Kramens Dag

» Trumpen har kommit igång

Statue of Liberty ashamed
Det första Donald Trump gjorde som ny president, efter att han gått på toa och kissat för första gången i Vita Huset, var att utfärda ett dekret som skär ner Obamacare, alltså sjukförsäkringen för de dryga 20 miljoner amerikaner som inte har någon annan sjukförsäkring. Någonting som ersätter hann han inte med, han behövde gå och kissa igen (det är inte lätt att bli till åren, jag vet av egen erfarenhet även om jag är några år yngre). Sedan strök han texter om HBTQ-rättigheter och klimatpåverkan på Vita Husets hemsida. Därefter var det dags att gå och lägga sig. Hur mycket twittrande han hann med framgår inte av rapporteringen.

I dag är det Kramens Dag. Det innebär att vi ska vara snälla vid varandra och ge våra närmaste en kram. Alltså ska jag försöka att vara snällare vid Donald Trump också så jag skriver inte mer. Men ger honom en kram gör jag inte!

» Och...?

Knugen har fått beröm för sitt "brev" till Sveriges 10:e miljonte medborgare. Jag vill faktiskt också ge beröm, det är helt rätt uttryckt:

- "Till Sveriges tiomiljonte invånare

Oavsett om Du i dag kommit till världen, återvänt hem eller fått möjlighet att börja ett nytt liv i vårt land: Du är nu en del av Sveriges framtid och av dess historia. Jag vill önska Dig varmt välkommen."

För visst är det viktigt att markera för de s.k. nationalistiska rasisterna runt om i vårt land att Kungafamiljen (som ju själva består av just invandrare och invandrarättlingar) tycker precis som en majoritet av svenska folket. Det är den lilla skaran av högljudda rasister som faktiskt inte har ett dugg med nationalism att göra - oberoende av vad dom kallar sig - som inte vet vad dom snackar om.

Men, att hylla Knugen för något så självklart är ju faktiskt att förolämpa honom. Vad hade alla dom som hyllar honom för något helt självklart egentligen förväntat sig? Har dom så låga förväntningar på honom? Hur som helst, bra sagt Knugen! Du tycker och säger precis som de flesta av dina "undersåtar" själva tycker och säger. Utan att vi hyllas.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom val, inte avel

» Dagens citat

Moderaterna
- "Föräldrar har ett oändligt stort antal månader att använda för egen vinning, är det rimligt? Är det bra för barnen och samhället? Ger det incitament till ett jämlikt Sverige?"

Sagt om Föräldraledigheten av den moderata politikern Michael Storåkers. Som alltså tycker att vi har för lång Föräldraledighet. Fast han har rätt på en punkt. Vi borde fördela det mer lika mellan mamman och pappan. Där är du helt rätt ute. Fast du har nog svårt att få dina partikamrater med dig på den linjen. Om du inte visste det Michael, så kan jag berätta att Föräldrapenningen finns för BARNEN, inte för föräldrarna.

» Var kommer terrorhotet från?

Säkerhetspolisen
Nyligen släppte Säkerhetspolisen en rapport som hävdade att det stora terrorhotet i Sverige kom från islamister men att det även fanns en mindre risk från extrema höger- och vänstergrupper. Samtidigt häktades en medlem att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen misstänkt för att han tillsammans med partikamrater har utfört ett sprängattentat i november mot vänstergruppen Syndikalistiskt forums lokal. Det var ju tur att ingen kom till skada. Annars har ju de flesta politiska mord och mordförsök i Sverige faktiskt utförts av just högerextrema grupper eller individer. Vi har för att ta ett par exempel "Lasermannen" Ausonius och Peter Mangs som gick omkring och sköt ihjäl invandrare. Vi har Anton Lundin Pettersson som 2015 på en skola i Trollhättan attackerade 5 personer (varav 3 dog) av rent rasistiska skäl. Jag är faktiskt inte övertygad om att SÄPO:s riskanalys är den rätta!

» Vår sjuka värld

Golfbil
För några dagar sedan rapporterade den brittiska bidragsorganisationen Oxfam att världens 8 rikaste män (dom är alla män) äger mer än vad halva jordens befolkning äger. 8 män, det är alltså vad som får plats i den här lilla golf-buggyn. Hur har dessa åtta blivit så rika? Faktum är att de flesta av dom ärvt sin förmögenhet, som sedan har vuxit ytterligare. Att vi bor i helt olika världar blir jag påmind om när ser en liten notis som berättar att USA:s dyraste villa är till salu. För den nätta summan av 250 miljoner dollar kan du få tillgång till 12 sovrum, 21 badrum och 3 kök. Till detta helikopterplatta, rejäl pool, bowlinghall på nedre botten och en massa annat. Den första frågan jag ställer mig är vad man ska med 21 badrum till? Sedan undrar jag vem som överhuvudtaget får för sig att bygga något sådant här? Det är ytterligare ett exempel på det faktum att vi har fördelat våra resurser på vår jord helt fel. De 2,5 miljarder kronor som det här skrytbygget kostar skulle rädda livet på många miljoner människor. Men det finns uppenbart dom som gör andra prioriteringar. Dom borde få sin skatt höjd till rejäla nivåer. Fast jag tror faktiskt att vi först och främst skulle se till att dom betalar de skatter dom ska.

Inga kommentarer: