tisdag 17 januari 2017

Vänner är det viktigaste man kan ha

» Vänner är det viktigaste man kan ha

Visst är det så? Att ha vänner är det allra viktigaste man kan ha. Ta bara en sådan sak som att fixa ett boende. På många håll i vårt vackra land är det mycket svårt att få någonstans att bo. Bristen på boenden är på många håll i landet mycket stor. Vill du få ett boende på attraktiva adresser i Stockholm gäller det nog att mamma och pappa sätter upp dig i kön när du föds så kanske det kan dyka upp ett erbjudande när du kommit upp i medelåldern. En annan utväg är att ha ett antal tiotals miljoner på kontot, då kan man nog köpa sig en lägenhet så småningom. En tredje utväg är att ha goda vänner.

I Stockholm har det Kungliga Hovet tillgång till 350 olika lägenheter på olika attraktiva platser och som ägs av det svenska folket. Fast det är Knugen som bestämmer vem som ska bo där. Lägenheterna finns till för att personalen vid Hovet ska ha bostad. Men det är alltså Knugen som bestämmer vem som ska bo där. Bostäderna finns inte tillgängliga på annat sätt. Det visar sig i den granskning som gjorts av Scoop att det inte bara är personal vid Hovet som fått attraktiva lägenheter till ytterst förmånliga hyror av Knugen. Det är allt från släktingar, gamla bankgubbar, vänner och andra kändisar som fått hjälp till förmånliga hyreskontrakt till lägenheter som ägs av svenska folket.

Jag undrar om jag skulle kunna få hjälp med ett boende om jag behövde flytta till Fjollträsk? Fast jag tror inte att jag vill! Varken flytta till Fjollträsk eller fjäska in mig hos Knugen.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag,

inte samlag

Inga kommentarer: