fredag 13 januari 2017

Fredagen den trettonde

» Dagens Sverigedumokrat

Sverigedumokraterna
Dagens utmärkelse går till Sävsjö där en Monica Evertsson härjar som sekreterare för SD och dessutom sitter i styrelsen för SD-distriktet i Jönköping. Till detta kan läggas goda förbindelser med nazister, nassar som alltså är detta öppet och inte skäms för det. Ställer man upp på bilder där man skyltar med "Camp Auschwitz", och sedan verkar stolt över detta så har man kvalificerat sig till dagens utmärkelse. När Aftonbladet vill få en kommentar är det kortfattade svaret: - "Jag är inte intresserad, tack hej"! Ordval som "blattejävel" och "j-a muslim/schalettkärring" är helt normala i den krets som kan få min utmärkelse. Fast hon verkar drabbas av SD-ledningens försök att bli rumsrena. Hon har tillsammans med maken uppmanats att lämna partiet. Det kan bli tomt av medlemmar i partiet!

» Dagens komik

Jag vet faktiskt inte vem jag ska tycka mest synd om. I samband med att kommunfullmäktigemötet i moderatledda Värmdö skulle välja ny ordförande valde Sverigedumokraterna att lägga fram ett eget förslag till ordförande. I samband med detta sade en annan ledamot till SD:s ledamöter: - "Det är bara för att ni är rasister som ni röstar på detta sätt!" SD-ledamöterna kände sig så kränkta över detta konstaterande att dom har stämt den aktuella ledamoten för: - "Den kränkning vi utsatts för samt för det eventuella förtal". Dom kräver 20.000 i skadestånd. Vem är det då mest synd om? SD-ledamöterna som fått höra sanningen? Den ledamot som sagt sanningen och nu ska utredas? Eller den polis som tvingas utreda tramset?

Sverigedumokraterna

Det hör alltså till saken att det moderata förslaget till ordförande heter Deshira och är invandrare. Hon kom till Sverige som flykting. Det kan ha viss betydelse för SD:s agerande och konstaterandet av Sverigedumokraternas bevekelsegrunder.

» Vad glor vi på?

Sveriges Television
Jag ser att det är Public Service SVT som fortsätter att dominera vårt TV-tittande. SVT1 leder med 24,8% av vårt TV-tittande. TV4 har 20,4% och SVT2 når 6,9%, TV3 har 5,7% och Kanal 5 4,4%. Sammanlagt har SVT:s kanaler 36,1% och TV4-gruppen 30,9%. MTG har 15,6% och Discovery Networks 10,5%. Tänk att jag förstår dessutom varför statistiken ser ut på det här viset. Vi är många som uppskattar att få se hela TV-program utan att få dessa styckade i småbitar av långa och ack så irriterande reklamavbrott. Ibland känns det som om det snarast är Reklaminslagen som lite då och då avbryts av någon billig smörja inköpt från USA för att fylla ut tiden. Någon gång då och då kan man behöva gå och kissa så att ett reklamavbrott känns välkommet. Men även om jag har börjat komma upp i åldern så behöver jag inte kissa SÅ ofta.

Fast jag såg en debattartikel nyligen från en företrädare för reklamköparna (alltså reklambyåer och liknande) som såg ett problem för den traditionella reklam TV:n. Dagens TV-tittare har läsplattan eller mobilen i handen och passar på att kolla om det hänt något nytt under reklaminslagen. Alltså är där snart ingen som ser reklaminslagen som dom betalar för. Siffran över antalet tittare stämmer helt enkelt inte alls när det gäller reklaminslagen. Ingen tittar på irritationen.

Inga kommentarer: