torsdag 19 januari 2017

Internationella Popcorndagen

» Dagens Sverigedumokrat - eller kalabalik inom borgerligheten

Efter att en väljarundersökning nu till och med visat att Moderaternas kräftgång är så stor att Sverigedumokraterna är större än M så har panik utbrutit inom den Moderata ledningen. Efter att via ett snabbt SMS ha meddelat sina borgerliga vänner om vad man planerade så har man därefter gått ut med ett rejält utspel om att man önskar fälla Löfvens regering och istället bilda en borgerlig regering som är beroende av Sverigedumokraterna. Genom att lägga fram en gemensam borgerlig budget som skulle få stöd av Sverigedumokraterna skulle man fälla den nuvarande regeringen. Kristdemokraternas Ebba Busch Thor var föga förvånande snabbt framme och tyckte det var en god idé.

Anna loves Jimmie

En annan som är överlycklig är Jimmie Åkesson som äntligen får en chans att få en hållhake på de borgerliga partierna så han kan driva igenom sina hjärtefrågor. Fast resten av det borgerliga lägret var inte lika överförtjusta. Både Folkp... f'låt Liberalerna och Centern tar direkt avstånd från Anna Kinberg Batras panikutspel. Man kunde märka en tydlig irritation med AKB:s utspel. Att skapa en regeringskris i dagens osäkra läge och när det inte är så långt från valet är ingen bra idé tycker Annie Lööf. Och hon kan inte heller tänka sig att sätta sig i en regering som är beroende av Sverigedumokraternas aktiva stöd.

Jag måste faktiskt säga att Stefan Löfvens kommentar: - "Moderat ledarskap som har totalt tappat sin kompass" säger väldigt mycket. Den Moderata paniken har nu gått så långt att man i partiet tycker att det är viktigare är göra sådana här egna utspel istället för gemensamma borgerliga utspel. Vi kan konstatera att jag får allt mer rätt när jag gissar att vi är på väg att få tre nya politiska block i den svenska politiken. Ett Högerblock som består av Moderaterna + Sverigedumokraterna + Kristdemokraterna. Sedan har vi ett Mittenblock med Socialdemokraterna + Centerpartiet + Liberalerna + Miljöpartiet. Och till detta ett Vänsterblock med Vänsterpartiet + Feministiskt Initiativ. Den intressanta frågan är om detta kommer att stå klart INNAN nästa val som ju blir nästa år eller om det blir först efter valet när det ska bildas en regering. En annan intressant fråga är ju vilka partier som lyckas klara 4%-spärren. Har jag rätt i mina funderingar på att Ebba Busch Thors insatser har gjort att KD gjort sitt i den svenska rikspolitiken? Det kommer knappast att finnas moderata väljare som riskerar Moderaternas ställning genom att stödrösta på KD. Och frågan är om liberala eller centerpartistiska väljare är villiga att stödrösta på ett parti som står så långt till höger om deras eget parti. Vidare kan man undra om FI ska lyckas i år eller om dom fortsätter att tröska på under spärren. Även Mats Knutsson i SVT:s Rapport spekulerade i samma nya blockbildningar.

Jag har därför nu beslutat att utnämna Anna Kinberg Batra till Dagens Sverigedumokrat. Jag undrar om hon kanske till och med är stolt över utmärkelsen?

» Hemliga klubben

EU Nej
Det har avslöjats att den socialdemokratiska regeringen har hemliga överläggningar med de borgerliga partierna INNAN EU-nämnden, där alla partier är med, har sina möten där Sveriges EU-politik ska sättas samman. Men innan dessa möten har alltså sossarna haft hemliga möten med de borgerliga. Jonas Sjöstedt är besviken, och jag håller delvis med honom. Men jag är inte förvånad. Hela EU handlar ju om mygel och hemliga möten i korridorerna. Det är på det sättet som hela EU styrs, så att det sker i Sverige är egentligen inte förvånande. Men skamligt!

Inga kommentarer: