onsdag 4 januari 2017

I dag är det Internationella Brailledagen

» Mer allmänt gnäll

* Det sägs att den enda sanna glädjen är skadeglädjen. Kanske är det lite överdrivet, men... Hur som helst är det väl nästan lite skadeglädje man känner när bloggare som Kissie fastnar i Skattemyndighetens nät och döms för skattefiffel. Varför jag känner skadeglädje? Jag tycker hemskt illa om kommersiella bloggar som är falska och inte öppet redovisar att det är ren och skär reklam där bloggaren tjänar en massa slantar på "lurendrejeri" och att lura läsarna.

* Mer om den sanna skadeglädjen. Fast egentligen skäms jag lite över att jag känner skadeglädje. Jag läser att Jimmie Åkesson tagit några veckors semester och har åkt med hela familjen till Phuket i Thailand. Inte visste jag att Jimmie Åkesson kan åka utomlands, där är ju fullt med skumma utlänningar? Det bara dräller av dom. Fast det är klart, han åkte ju till Phuket, och där finns det väl nästan fler svenskar än thailändare? Vad skadeglädjen handlar om? Jo, stackars Jimmie och hela familjen drabbades av akut magsjuka och kunde inte flyga hem som planerat. Sedan kunde dom inte flyga hem efter det eftersom livvakterna måste ha nya tillstånd att ha sina vapen med sig på flyget. Kan du inte stanna där nere på lyxhotellet med spa så vi slapp dig här? Nä, usch, jag skäms för mina känslor. Som en anständig människa ska man inte önska någon medmänniska något sådant - inte ens Sverigedumokrater!

* Sedan ser jag att EU Kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker avslöjats med att som tidigare premiärminister i Luxemburg arbetat aktivt för att förhindra att storföretagen skulle behöva betala sina skatter. Makten och Kapitalet håller ihop! Det här är bara ännu ett bevis för detta.

* Om man ska skratta eller gråta vet jag faktiskt inte. Men jag såg i Expressen att en rojalistisk blogg räknat ut hur mycket slantar som knugafamiljens kläder som dom visar sig offentligt i kostar. Tydligen har man lyckats identifiera 79 nya kreationer bara för prinsessan Victoria under 2016 och som kostar sammanlagt en dryg halv miljon. Jag undrar vart alla kreationerna tar vägen efteråt? Lämnas dom till Myrorna? Säljer man på Tradera? Fast det är klart, slotten är stora och det finns säkert obegränsat med garderober. Förhoppningsvis är det inte mina skattepengar som används i varje fall.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag

inte samlag

* För att tjäna ihop en årslön får man jobba i ett år. Det är ju ganska självklart! Men, vissa har tjänat ihop en normal årslön på ganska kort tid. Sveriges högst betalda VD för ett börsbolag är Alex Schneiter på Lundin Petroleum. Han tjänar 190 miljoner kronor på ett år har Dagens Industri räknat fram. Det är mer än en halv miljon per veckodag. Han har alltså redan i dag den 4 januari tjänat ihop långt mer än vad hela min familj (vi är fem) hade tjänat ihop om vi alla hade jobbat och inte som alla arvingarna gör nu, pluggat på olika nivåer. Undrar om han är så mycket lyckligare? Det är bara att hoppas att han får betala riktigt mycket av dom pengarna i skatt och bidra till vår gemensamma välfärd. Fast jag tvivlar på både det ena och det andra. Läs mer om vår rättvisa värld här!

* Lite positiva nyheter också till slut. Jag ser att landsbygdskommittén nu kommit fram till ett förslag som innebär att 10.000 statliga jobb ska flyttas från Stockholm och ut i landet. Det är ungefär så många statliga jobb som skapats i Stockholm under de senaste åren. Tyvärr är jag rädd för att den centraliseringsiver som präglat Staten och Myndigheter under många år inte nått sin ände än. Offentliga jobb ska bara finnas i främst Stockholm och i värsta fall ett tiotal andra större städer i landet. Att "hela landet ska leva" är bara en klyscha. Men någonstans såg jag att det skulle skapas gemensamma servicekontor för ett antal myndigheter i mindre kommuner. Kommuner som i dag i många fall helt har övergivits av myndigheterna. Med dagens tekniska utveckling där många kan sitta hemma och sköta sitt jobb skulle det ju faktiskt vara möjligt att låta personalen sitta på mindre kontor ute i kommunerna och jobba. På så sätt skulle det kunna finnas jobb ÖVERALLT. Fast jag ser att mitt fack, ST, är lite oroliga. Så oroliga var ni inte när centraliseringsmanin härjade som värst och jobben flyttades från mindre orter på löpande band.

Inga kommentarer: