fredag 20 januari 2017

Lösenordsbytardagen

» Obegripligt

I dag har Donald John Trump installerats som USA:s 45:e president. Landet som kallar sig "Världens största demokrati" har alltså utsett en 70-årig pajas, som dessutom förlorade valet, till världens troligtvis mäktigaste post för de kommande fyra åren. Vad skriver man i en blogg en sådan dag?

Donald Trump
Jag har under dagen funderat på flera olika ämnen. Kanske mer om Anna Kinbergs Batras rejäla bottennapp, att begrava den borgerliga enigheten i dyngan för att istället rädda sin egen ställning i ett sargat parti. Hon hävdar ju att Stockholmare är smartare än lantisar. Ett uttalande som bara kan förklaras med att Anna Kinberg Batra trots allt då inte kan vara stockholmare. Fast det är klart, eftersom hon i allmänhet har fel så kanske det istället bevisar att hon är just stockholmare? För smartare är hon inte! Jag har inte lyckats hitta många som hyllar hennes "kupp". Förutom Sverigedumokrater naturligtvis, och Ebba Busch Thor då alltså. Fast hon räknas väl knappt längre? För en "kupp" måste det definieras när hon informerar sina allianskollegor om utspelet genom ett kortfattat SMS strax innan. Men, nä, att skriva om AKB känns så futtigt en dag som denna.

Donald Trump
Att hacka på nya Sverigedumokrater som trampat i klaveret känns inte heller som något viktigt en dag som i dag. Det finns alltid nya varje dag!

Det får istället bli ett kortfattat konstaterande att vi får hopps att det mesta Donald Trump sagt i valrörelsen bara varit struntprat. Det känns skönt med det stora motstånd som han mötts av i USA. Internationellt har det inte heller funnits så många som visat att dom känt någon form av sympati med Trumpen. Det handlar främst om odemokratiska högerextremister i olika länder. I Sverige är väl Sverigedumokraterna det närmaste vi kan komma. Det är liknande partier runt om i världen som tillhör fan-cluben.

Vi försöker att istället förtränga det hela och hoppas att de fyra kommande åren går fort. Eller att han tröttnar på det hela innan dess!

Inga kommentarer: