söndag 15 januari 2017

Tulpanens dag

» Jimmies kompis har ekonomiska bekymmer

Frankrikes flagga
Jag ser att Jimmie Åkessons kompis i Frankrike, Marine Le Pen, har ekonomiska bekymmer. Hon är i akut behov av pengar för sin presidentvalskampanj. Högerextrema Nationella Frontens kassa är nästan tom och dessutom vill den ryska bank som hostade upp pengar och lånade ut till den senaste valkampanjen nu snarast ha tillbaka pengarna som då lånades ut. Marine Le Pen har därför åkt till Washington i ett förmodat försök att få ihop pengar från Donald Trump-lägret. Den enda som än så länge velat låna ut pengar till Marine Le Pens kampanjkassa är pappa Jean-Marie Le Pen. Han bildade det högerextrema partiet Nationella Fronten på 70-talet. År 2000 blev han suspenderad från Europaparlamentet i ett år efter att ha misshandlat en annan ledamot. 2015 blev han utslängd ur Nationella Fronten efter att ha varit allt för förstående till nazismen till och med för det partiet. Visst är politik spännande?

» Om att ta sitt ansvar

Grönlands flagga
Det här med att ta ansvar för vad man gjort är ett spännande ämne. Nu ser jag att förhållandet mellan Danmark och Grönland har blivit rejält frostigt. Grönland har ju numera ett självstyre från Danmark som i princip gäller allt förutom utrikespolitiken. Konflikten just nu handlar om en övergiven amerikansk militärbas, Camp Century, som fanns undangömd under den grönländska inlandsisen. Basen är numera övergiven och börjar nu smälta fram. Men enligt ett gammalt avtal mellan USA och Danmark undanskriver sig USA allt ansvar för att sanera marken. Så nu tycker Danmark att Grönland själva får sanera marken. Medan Grönland anser att: - "Den som skräpade ner ska städa upp". En syn som väl egentligen de flesta håller med om.

» Apropå terrorister

Tysklands flagga
Apropå hotet från terrorister så ser jag att i Tyskland inleds nu rättegången mot terroristgruppen Oldschool Society som står anklagade för att ha planerat ett antal bombattentat mot flyktingförläggningar i Tyskland. Gruppen planerade attacker mot asylsökande, mot muslimer och mot flyktingboenden. Man har hittat bland annat mer än 150 kg sprängämnen och planering för sprik- och brandbomber. Terrorhotet mot säkerheten kommer från olika håll.

» Fred? Icke sade Nicke!

Palestinas flagga
I dag hålls en fredskonferens i Paris för att försöka få fart på utvecklingen mot skapandet av en tvåstatslösning i konflikten mellan Israel och Palestina. Men Israels premiärminister Benjamin Netanyahu vägrar delta och väntar bara på att Donald Trump ska ta över i Vita Huset så att han kan göra som han vill utan protester från USA. Israel planerar att ytterligare utöka byggandet av nya och större bosättningar i både östra Jerusalem och på Västbanken. Bland annat planerar Donald Trump att flytta USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. En flytt som är en viktig markering att hela Jerusalem är en del av Israel och att Palestina inte har någon rätt till staden. Eftersom den frågan inte är löst har alla världens länder sina ambassader i just Tel Aviv. Den palestinska presidenten Mahmoud Abbas sade i går att en sådan utveckling kommer att innebära att Palestina kommer att ifrågasätta sitt erkännande av Israel.

» Hoppas det finns pengar

Radioaktiv
Jag såg en liten notis som berättar att Svensk Kärnbränslehantering nu har gjort en ny beräkning av vad det kommer att kosta att ta hand om det svenska kärnavfallet. Den nya kostnaden beräknas nu till 141 miljarder kronor (141.000.000.000 kronor). Det är mer än 3 gånger så mycket som hela den svenska Försvarsbudgeten.

Jag hoppas att man i den kostnaden har räknat med vad det kostar att sätta upp skyltar som varnar för att "här har vi grävt ner vårt radioaktiva avfall som en gåva till kommande generationer av mänskligheten". Skyltar som ska hålla i tusentals år!

» Det är inte bara SMHI...

Sverigedumokraterna leder överlägset den svenska ligan över klimatförnekare. Det är inte bara neddragning av anslaget till SMHI eftersom dom bedrev "propaganda" för något som vetenskapsmännen inte var eniga med sverigedumokraterna om. Totalt vill Sverigedumokraterna skära ner anslagen för klimat och miljö med sammanlagt 8 miljarder under de kommande fyra åren. Motivet är att det inte har någon betydelse om vi minskar våra utsläpp eftersom vi bara står för en liten del av de totala utsläppen på jorden. Förhoppningsvis är det bara Sverigedumokraterna som resonerar så. Om alla låter bli eftersom dom bara står för någon procent av det hela så går det åt skogen. Fast så långt kan troligtvis inte en sverigedumokrat resonera. För honom slutar ju allt vid den svenska gränsen - utom när man åker till Thailand för att njuta av solsken (och småflickor och småpojkar...).

Sverigedumokraterna

» Dagens Sverigedumokrat

I den ständigt pågående kampen om vem i den sverigedumokratiska kretsen som är skickligast på att trampa i klaveret har vi i dag kommit till riksdagsledamoten Robert Stenkvist. Hans kvinnosyn, demonstrerad av ett antal påhittade "valaffischer" som han verkar tycka vara hemskt komiska, är milt sagt vidrig. Jag vill helst inte sprida dumheterna vidare, men den nyfikne kan ju klicka på länken. Alltså har jag beslutat mig för att i dag utnämna honom till Dagens Sverigedumokrat. Visst är politik spännande?

Inga kommentarer: