lördag 6 november 2021

Stöd en palestinsk stat

» Acceptera inte en israelisk annektering.

Kristdemokraterna vill att Sverige flyttar sin israeliska ambassad till Jerusalem. Lars Adaktusson motiverar det så här:

- "Ambassadflytten är ett utmärkt nästa steg i relationsbygget mellan Sverige och Israel."

Staten Palestinas flagga
Jag för min del skulle säga att en flytt av den svenska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem är ett sätt att erkänna att Israel annekterat hela Jerusalem och avfärdat den internationella överenskommelsen om en Palestinsk stat där staden Jerusalem delas mellan en judisk stat Israel och en palestinsk stat Palestina. Sverige stödjer fortfarande upprättandet av en palestinsk stat Palestina bestående av Västbanken och östra Jerusalem och en judisk stat Israel med västra Jerusalem. Men det gör uppenbarligen inte Lars Adaktusson och Kristdemokraterna.

Samtidigt berättas det att staten Israel godkänt 1.300 palestinska bostäder på den av Israel ockuperade Västbanken. Bostäder som i stort sett redan finns bebodda av palestinier som bor i det som är tänkt att bli en palestinsk stat. Men det är väl snällt att man låter några palestinier bo i sin stat? Det ska kanske påpekas att det är ett svar på att staten Israel samtidigt godkänt många fler nya judiska bostäder (3.000) på den av Israel ockuperade palestinska Västbanken. Den israeliska politiken att flytta in judar och tränga undan palestinier på ockuperad mark fortsätter alltså. Något som är förbjudet enligt internationella lagar. Fast sådana petitesser struntar KD i.

Läs:
KD vill flytta Sveriges ambassad till Jerusalem. - Aftonbladet
Israel godkänner 1 300 palestinska bostäder. - Aftonbladet

Inga kommentarer: