onsdag 10 november 2021

Ebba och husköp

» En följetong.

Vi läser att Ebba Busch får fortsätta kämpa för att komma över sin drömfastighet. 81-åriga Esbjörn Bolin ger sig uppenbarligen inte. Ebbas drömfastighet, har förvandlats till en mardröm. För både Ebba och för Esbjörn. Senaste budet är att Esbjörn Bolin via ett nytt juridiskt ombud överklagat den förlikning som skett.

Ebba gillar mycket
Att ta ställning till vem som egentligen har rätt eller fel i den utdragna köpekonflikten har jag ingen som helst aning om. Kanske har båda rätt - alternativt har båda fel? Är det så att den gamle mannen bara är ute efter att bråka? Är det så att Ebba Busch är villig att ta till vilka metoder som helst för att komma över sin drömfastighet? Är det så att Esbjörn Bolin helt enkelt inte vet vad han vill? Eller är det helt enkelt så att han inte har förmågan att själv ta tillvara sina intressen och lurats/manipulerats av alla möjliga? Jag vet inte!

Nu hävdar i varje fall Esbjörn att han känt sig tvingad och lurad att skriva på förlikningen. Han hävdar att han inte fått läsa alla papper utan bara fått en del upplästa för sig och sedan fått beskedet att han inte har något annat val än att skriva under. När han nu fått några dagar på sig att fundera inser han att han blivit lurad/tvingad till något som han egentligen inte ville. Han skjutsades, hävdar han, till platsen för underskrift utan att veta att det var dit han skulle. Och ställdes där inför faktum och fick beskedet att han hade inget annat val än att skriva under.

Jag har personligen ingen aning om vem som står för sanningen. Men jag förvånar mig över att en person i Ebba Buschs ställning som vet att hon har att göra affärer med en man som uppenbarligen har svårt för att bestämma sig och är lätt att manipulera inte ser till att allt är vattentätt och perfekt innan hon skriver på och tror att allt är över. Jag tycker faktiskt att Ebba Busch har misskött ärendet. Det stod ju klart redan från början att den 81-årige Esbjörn Bolin var en gammal man som helt uppenbart var lätt att manipulera. Och då kära Ebba Busch är man i din situation djäkligt försiktig. Vem som är skickligast på att manipulera Esbjörn Bolin kan jag inte uttala mig om. Är det släktingar, vänner, egna advokater, Ebba Busch, Ebbas advokater eller någon annan? Uppenbart är i varje fall att den stackars mannen blivit en manipulerad bricka i ett fult spel. Hade jag varit i Ebba Buschs kostym hade jag helt enkelt dragit mig ur affären för länge sedan när jag insåg hur situationen var.

Läs:
Ebba vs Esbjörn. Igen. - Aftonbladet
Esbjörn egna ord om överklagandet: Fick veta i bilen. - Aftonbladet

Inga kommentarer: