torsdag 13 april 2017

Det blir inte alltid rätt

» Lyckad politik och annat mindre lyckat

Jag läser om en utvärdering som Swedbank gjort av den ekonomiska utvecklingen för olika grupper. Vi kan av denna se att den borgerliga Högeralliansens politik faktiskt har varit lyckad. Målet har ju varit att bekämpa "Bidragssamhället" och att de "Bidragsberoende" skulle sättas åt. Alltså införde den borgerliga regeringen bland annat Jobbskatteavdraget med syftet att den som inte jobbar, t.ex. pga sjukdom, arbetslöshet, handikapp eller ålder skulle betala straffskatt. Likaså sänktes ersättningarna till bland annat sjuka och arbetslösa. Helt följdriktigt visar Swedbanks utvärdering att just arbetslösa och pensionärer inte hängt med i den ekonomiska utvecklingen utan istället i många fall fått det sämre. Helt enligt målen att sätta åt de "Bidragsberoende". Vissa pensionärsgrupper att räddats eftersom den Rödgröna regeringen till vissa delar sänkt även skatten för pensionärer. Men i korthet, den borgerliga Högeralliansen lyckades i sin ambition att sätta åt de "Bidragsberoende" grupperna. Grattis!

Sven Tycker
Men, sedan finns det dom som misslyckas. I dag fick jag tre separata reklamförsändelser i posten. Dels hade Border Shop skickat en broschyr adresserad till mig. Dom verkar tycka att jag borde tura till Tyskland för att köpa billig sprit och öl. Ett totalt bortkastat erbjudande till en 99%-ig nykterist som er bloggare. Men, dom ger sig inte utan skickar regelbundet sitt lilla reklamhäfte till mig. Undrar om det går ut till alla "vuxna" manliga skåningar? Helt bortkastat och totalt misslyckat.

Sedan låg det ett litet häfte från de lokala moderutterna i brevlådan. Gissningsvis vill man från Moderaterna i Åstorp berätta att man nu petat Pontus Pålsson som ordförande sedan mamma Margareta återvänt från först Riksdagen och sedan som Landshövding. För övrigt handlar det om sedvanligt moderat gnäll. Apropå min första avdelning för dagen om att den borgerliga Högeralliansen lyckats i sitt uppsåt att sätta åt "Bidragsberoende", så ser jag att man tydligen inte är helt nöjda. - "Bidragstak så att det alltid lönar sig att arbeta" skriver man bland annat som ett av kraven man har. Dvs i korthet vill man att det straffa sig ännu mer att bli sjuk, gammal, handikappad eller arbetslös. Ty, enligt Moderaterna så kan man leva lyxliv på alla enorma bidrag man kan få. I en debattartikel i Dagens Industri för ett par veckor sedan hävdade bland annat Anna Kinberg Batra att en trebarnsfamilj fick 28.000 i bidrag. Vilket naturligtvis vore helt befängt. Hur som helst mejlade jag AKB och bad henne precisera vilka bidrag det var som kunde ge det beloppet. Det är nu drygt två veckor sedan men hon har inte haft tid att delegera till någon anställd tjänsteman att svara mig än. Jag väntar fortfarande på tips på vilka bidrag jag missat! Mitt förtroende för moderutter är hur som helst lågt, så ni behöver inte skicka reklam till mig. Det är bortkastat. Fast kanske inte, jag kan ju hitta en del argument för min egen syn på vårt samhälle i deras hetspropaganda mot sjuka, handikappade och arbetslösa.

Slutligen fick jag ett erbjudande om att köpa en ny lägenhet i det nya bygget i Backsippan här i Åstorp. Just nu byggs det två 8-våningars kåkar med försäljning av bostadsrätter i centrala Åstorp. Den presumtiva kundkretsen är nog främst pensionärer som vill sälja sina villor och flytta in i något lite mer bekvämt. Uppenbarligen ett projekt som verkar ganska lyckat eftersom de flesta lägenheterna i det första huset redan är sålda för inflyttning i november. Nu säljer man även lägenheterna i det andra huset för inflyttning i december. Antagligen finns jag i registret över "pensionärer". Men jag tror faktiskt inte att jag är redo för inflyttning i något pensionärsboende - än. Jag överlåter gärna mitt erbjudande till någon annan. Backsippans erbjudande var nog ganska bortkastat till mig.

Inga kommentarer: