tisdag 4 april 2017

Sven Tycker fyller 20 år

» Glädje, skratt och gråt

Som sagt, i dag fyller den här bloggen 20 år. Med undantag för några månader i början har jag dagligen tyckt till om olika händelser och företeelser i 20 år. Att jag har ett stort intresse för politik har naturligtvis präglat innehållet. Det handlar väldigt mycket om politiska frågor. Ett politiskt intresse som jag fått av min mamma. I dag 96 år gammal men fortfarande med intresse för hur vårt samhälle utvecklas. Under många år satt hon i Kommunstyrelsen och var bland annat ordförande för Skolstyrelsen under många år. Hon hade fått sitt intresse för samhällets utveckling från sin pappa som var fackligt engagerad vid bland annat SWB - Stockholm-Westerås-Bergslagens Järnvägar. Min politiska karriär inskränker sig till några mandatperioder i Kommunfullmäktige och som ledamot i bland annat Skolstyrelsen en period.

Men, bakgrunden har gett mig ett stort intresse för politiken och hur vårt samhälle ser ut och förändras. Alltså handlar bloggen främst om detta. Vill man tjäna pengar på sin blogg ska man nog skriva om annat så att man kan bli sponsrad och få en massa olika förmåner i kompensation för vad man skriver. Vi ska alla vara tacksamma för att vi bor i ett samhälle där det råder Yttrandefrihet. Vi kan framföra våra åsikter utan att riskera att samhället lägger sig i. I varje fall inom vissa gränser. Det är en Yttrandefrihet som våra föräldrar, mor- och farföräldrar och ännu tidigare generationer har kämpat för. Vi ska vara tacksamma för detta. Fast det finns en del som har missförstått det hela.

I grannkommunen Bjuv är Sverigedumokraternas vice ordförande Jörgen Bernebring åter i klammeri med rättvisan. Dom 23 tidigare punkterna i brottsregistret har fått påökt. Detta efter att han förföljt och trakasserat och skickat hotfulla SMS till sin f.d. flickvän. Med Jörgen Bernebrings sätt att resonera så skulle jag nu här kunna skriva precis vad som helst om Jörgen.

- "Jag trodde det rådde yttrandefrihet i Sverige" är Jörgens Bernebrings bortförklaring.

Jag tycker vi glömmer det ämnet igen och glömmer för en tid alla sverigedumokratiska kantskott. Vi njuter av den yttrandefrihet vi har istället.

Grattis Sven Tycker

Grattis Sven Tycker - 20 år!

Inga kommentarer: