lördag 1 april 2017

Den första april 2017

» Omvändelse den 1 april

Enligt ännu icke fullständigt bekräftade uppgifter har moderatledaren Anna Kinberg Batra gjort avbön. I ett internt tal som hon hållit för maken David Batra har hon i dag på morgonen den 1 april medgett att hon på flera punkter kommit på andra tankar. Enligt rykten skall David Batra ha tyckte att Annas pudel var mycket bra och han har uppmanat henne att gå ut offentligt med sina tankar.

Anna + Jimmie = sant
Anna Kinberg Batra har dels fått dåligt samvete för den jakt på sjuka, handikappade, arbetslösa och pensionärer som hon tidigare blivit en representant för. Vid närmare eftertanke har hon insett att sjuka människor faktiskt inte väljer att bli sjuka för att slippa arbeta. Att ett handikapp inte är något som man skaffat för få sitta i fåtöljen med bidrag. Att arbetslösa faktiskt inte vill gå arbetslösa och lata sig. Hon har också börjat inse att bli gammal och få pension egentligen inte borde ersättas av någon form av ättestupa. En av effekterna av Anna Kinberg Batras omvändelse är att hon inser det orimliga i att bestraffa sjuka, handikappade, arbetslösa och gamla med straffskatt i form av Jobbskatteavdraget eftersom sjuka, handikappade, gamla och arbetslösa redan innan har mycket lägre inkomster. Men dom har inte valt sin situation och blir inte automatiskt friska och får ett jobb bara för att dom dubbelbestraffas. Anna Kinberg Batra vill därför be om ursäkt för den förföljelse av sjuka och handikappade som hennes agerande och argumenterande resulterat i.

Samtidigt har hon förstått att Sverigedumokraterna inte är ett parti som alla andra. Det är ett rasistiskt politiskt parti med rötter i nazism där dessa rötter fortfarande lever och frodas inom partiet. Det är ett parti som gör skillnad på människor och anser att alla andra än dom själva är mindre värda. Att försöka inleda samarbete och att göra sig beroende av denna grupp med opålitliga människor är helt fel väg för ett demokratiskt parti. Hon vill därför omedelbart deklarera att Sverigedumokraterna är ett rasistiskt parti och ett sådant parti kan man inte bygga upp samarbete med.

Anna Kinberg Batra kommer troligtvis att senare under dagen i dag den 1 april kalla samman till en presskonferens där hon kommer att offentliggöra sin helomvändning. Hon kommer då också att ta avstånd från stora delar av den debattartikel hon skrev tillsammans med moderaternas ekonomisk-politisk talesperson Ulf Kristersson i Dagens Indusri för några dagar sedan. - "Jag ber om ursäkt!"

Inga kommentarer: