söndag 12 mars 2017

Våren är här

» Politisk utveckling

Det finns tillfällen då man känner någon form av skadeglädje när man läser bevakningen av den svenska partipolitiken. Ett exempel är när man nu läser hur näringslivets moderatkramande publikationer känner oro för utvecklingen för Moderaterna och Anna Kinberg Batra. Satsningen från team AKB med att deklarera att man var villiga att sitta i Sverigedumokraternas och Jimmie Åkessons knä vållade ganska splittrade känslor. Som jag konstaterade i går har på mycket kort tid de mindre SD-vänliga allmänborgerliga väljarna nu lämnat Moderaterna. Det här är väljare som stödjer det borgerliga parti som just då är mest framgångsrikt. Nu är det Annie Lööf och Centern som är den attraktiva för den gruppen.

Anna Kinberg Batra
Svenska Dagbladet konstaterar efter detta att stödet för AKB:s M-närmande till SD ökar inom Moderaterna. Försvinner de som inte accepterar närmandet så är ju en större andel av de som är kvar positiva till M:s högergir och vilja att göra sig beroende av rasisterna i SD. Jag tror att t.ex. Liberalerna och Centern i valet mellan två onda ting väljer att hellre samtala med socialdemokrater än sverigedumokrater. Anna Kinberg Batra har ju däremot deklarerat att i det valet är socialdemokratin något mer avskräckande än SD:s rasism och naziströtter. Dom har nu gjort sitt val.

Alltså är det viktigt för Näringslivet att bättre lyfta fram Anna Kinberg Batra. En lång hyllning i DI:s Weekendbilaga kanske kan rädda en del? Samtidigt som DI:s PM Nilsson tydligt påpekar att "Så fantastiskt är väl ändå inte Annie Lööf".

Det ska faktiskt bli riktigt spännande att följa den partipolitiska debatten de kommande månaderna. Jag är helt säker på att det ska bli riktigt intressant att följa debatten i media och hur väljaropinionen förändras. Min teori om en kommande utveckling till 3 "nya" politiska block står fast. Ett Högerblock med S + Sd + Kd är på väg att bildas. Det finns ett Vänsterblock med V + Fi. De återstående S + C + L + Mp kommer sedan att bilda ett Mittenblock för att få ihop en fungerande majoritet. Vad tror ni?

Inga kommentarer: