lördag 4 mars 2017

Nolltaxedagen

» 7 korta tankar en helt vanlig lördag

¤ 1. I dag är det Nolltaxedagen. Det har inget med "taxes", alltså skatter, att göra. Utan handlar om kraven på att införa en avgiftsfri kollektivtrafik. I dag åkte jag till sjukhuset i Helsingborg för en undersökning. De två milen kostar ungefär 50 spänn enkel resa med Skånetrafiken. Stöd kraven på Nolltaxa så kanske folk använde kollektivtrafiken mer istället för att trängas på vägarna.

¤ 2. Dagens Donald måste vara den om hans senaste twittrande när han sitter ensam i sin soffa i Vita Huset på kvällen och inte har något att göra. Det går bland annat ut på att Barack Obama är: "Bad (or sick) guy". Stackars Donald som har så ensamt i soffan! Jag börjar faktiskt tycka synd om karln.

¤ 3. Jag ser förresten att Donald ska starta en massa bloggar istället för twittrandet? Antagligen för att inte vara begränsat av antalet tecken. Han har tydligen i varje fall köpt upp tusentals domäner för att ingen annan ska kunna använda dom. Får kolla om han köpt upp t.ex. DonaldTrumpSucks.nu?

¤ 4. Bevis på dagens egoist måste vara moderaten Irene Svenonius i Stockholms utfall mot den s.k. Robin Hood-skatten. Dvs att stockholmarna får hjälpa till att finansiera glesbygdslandsting. Dvs att stockholmarna ska betala lite för alla administrationsjobb som centraliserats till Stockholm och som annars får betalas helt av resten av landet. Hade egoismen inte varit så tragisk hade man kunna skratta.

¤ 5. På Irland har man hittat en massgrav där närmare 800 små barn begravts vid ett katolskt barnhem som drevs under perioden 1925-1961. De katolska Bon Secours-systrarna som drev barnhemmet i Tuam var alltså inte några islamister utan kristna katoliker. Hemskheter händer och hände lite här och där. Människan är ond ibland.

¤ 6. Senaste dagen då ingen sköts i Chicago var den 28 februari 2015. Redan i år har mer än 100 personer skjutits i staden. Förra året inträffade det 785 mord i Chicago. Det bor ungefär 2,7 miljoner människor i Chicago, dvs ungefär dubbelt så många som i hela Skåne. Tänk vad skönt att bo i ett fredligt och lugnt paradis som Skåne utan en massa skottlossning och mord!

¤ 7. Dagens citat måste trots allt var det från Sverigedumokraternas partigruppsmedlem i EU-Parlamentet, polacken Janusz Korwin-Mikke: - "Självklart måste kvinnor tjäna mindre än män, för att de är svagare, de är mindre, de är mindre intelligenta måste de tjäna mindre, det är allt." Tidigare har han framfört att kvinnor inte borde ha rösträtt. Hans intelligens verkar snarare vara ett bevis för att i varje fall vissa män inte borde ha rösträtt. Trevliga vänner dom har i SD!

#blogg100 – nummer 004

Inga kommentarer: